• 18Nov

    Ieri va promiteam doua surprize. Una e gata, cealalta e in pregatire.

    Dat fiind ca una e gata, iat-o: PETITIA pentru reducerea birocratiei prin DELEGARE.

    Zile intregi de teren in campanie electorala, zeci de ore de discutii cu oamenii carora le-am batut la usa mi-au adus foarte multe reactii pozitive la programul meu politic si, mai ales, la proiectul de lege cu care doresc sa-mi incep munca de deputat. Oamenii VOR legea asta. Iar eu vreau legea asta in Parlament. Asa ca a venit ideea unei petitii online, in paralel cu strangerea de semnaturi pentru aceasta lege.

    Indiferent de rezultatele alegerilor, de legea asta chiar e nevoie. Iar multe semnaturi cer rezolvare, primesc atentie.

    Cititi despre ce este vorba, in caz ca nu ati citit pana acum. Pe scurt, daca nu aveti chef de lectura: daca reusim sa trecem legea asta, institutiile publice vor trebui sa-si ceara una de la alta, DIRECT, datele necesare, actele necesare, avizele necesare - fara a mai pune cetatenii pe drumuri pe post de curier.

    Asta inseamna ca adio cozi si adio nervi si drumuri prin trafic si adio nervi la ghisee.

    Stiu ca o sa spuneti ca e campanie electorala si ca “miscarea” asta e pentru capital electoral. Da, ma poate ajuta putin, dar nu esential (door-to-door e de baza) si nu uitati ca eu candidez intr-un colegiu care are doar cateva mii de oameni iar internetul nu se rezuma la o bucata din sectorul 2. Legea asta e pentru toata lumea, ca nu stau la cozi la ghisee si pe drumuri numai cei din colegiul 5. Toti stam. In Romania toata lumea sta.

    Stiu ca o sa spuneti ca e spam, ca am mai patit-o o data (si mi-am invatat lectia) dar o metoda mai directa si mai simpla de a va solicita ajutorul nu imi vine acum in minte. Am nevoie de voi, pentru ca va citeste generatia mea: oamenii tineri, care nu accepta mizeriile, care vor ceva mai bun pentru ei si ai lor, care inteleg ca statul trebuie sa munceasca banii pe care ii ia pe taxe si ca la ghisee ei sunt clienti si ar trebui sa li se rezolve problemele, nu sa li se creeze unele noi.

    Trimit, ca o leapsa, catre:

    Cum ma puteti ajuta? Simplu:

    • Scrieti despre petitia asta pe blogurile voastre. Daca e musai, scrieti ca ”Dragos Dinca face spam”, dar puneti un link catre petitie. Ajutati-ma sa adunam semnaturi pentru legea asta.
    • Transmiteti petitia ca o leapsa prietenilor si rugati-i si pe ei sa o dea mai departe prietenilor lor.

    Va multumesc si sper sa avem legea asta in vigoare.

    Posted by Dragos Dinca @ 11:51 pm

    Tags: , , , , ,

8 Responses

WP_Cloudy
  • Costi Says:

    Dragos, pe mine nu ma bagi in seama??!!

  • Dragos Dinca Says:

    N-am linkul tau… Dar BINEINTELES ca rugamintea mea se adreseaza tuturor celor care intra pe blogul meu!

  • Lars Says:

    Cred că am mai întrebat dar am uitat, așa că am nevoie de ceva ajutor.

    Eu aș vrea să includ în articolul meu și o explicație referitor la cum ajută petiția online la intrarea legii în parlament sau la votarea ei. Pentru că percepția mea e că petițiie sunt niște chestii care țin exclusiv de vorbăraie și birocrație și nu produc efecte reale.

  • Dragos Dinca Says:

    Semnaturile adunate pe net nu pot fi folosite pentru o initiativa civica legislativa, dar, cu cat sunt mai multe, cu atat capata mai multa atentie. Aminteste-ti campania PROTV pentru oprirea violentei impotriva animalelor - s-a semnat petitia de catre mii de oameni si in cateva luni aveam o lege, e drept, proasta, dar o lege… Pentru ca un parlamentar a vazut ca oamenii semneaza si, chiar daca a facut-o din dorinta de a castiga simpatii electorale, s-a bagat, a sustinut-o, semnaturile au ajutat pentru ca e greu sa refuzi cateva mii de oameni, asa ca LEGEA a trecut… nu vrem sa treaca si o lege buna? :)

  • Dragos Dehelean Says:

    Dragos, promit ca scriu. Dar de votat nu te mai votez.

    Sa explic putin: de 10 ani traiesc intr-o ilegalitate (asumata). Respectiv nici acum nu am buletin de Bucuresti. Saptamanile astea (la fel ca de zeci de ori in trecut), am re-incercat sa-mi fac buletin de Bucuresti. Act de proprietate in original am pus la dosar. Certificat de nastere in original si copie am pus (de ce-mi trebuie, daca am buletin si act de proprietate ???!). Timbre si taxe de doua feluri am platit (hai sa fiu sincer, m-a ajutat prietena mea).

    Dar sa stau la coada de zeci de persoane din fiecare dimineata, de la evidenta populatiei, iarta-ma dar nu pot (din nou). Nu mi-e frica sa pierd mai multe zile de la birou, asa cum am facut-o in cazul inmatricularii masinii. Nu, pur si simplu camaruta de evidenta a populatiei de la Politie imi provoaca un sentiment de claustrofobie (mai ales ca miroase a mucegai), care ma face sa-mi aduc aminte ca sunt antreprenor si manager al unui IMM (a, am uitat sa mentionez ca in Romania, intr-o zi in care managerul nu e la birou nu se mai munceste nimic?). Asa ca imi aduc aminte in fiecare dimineata ca Statul are nevoie de banii pe care ii fac si ma indrept pusca de la Politie spre birou. In drum, desigur, am marea placere de a petrece aproape o ora in traficul lin al Bucurestiului, un oras pe care il ador.

    Si cam asa ai pierdut si tu un vot cu mine. Dar de scris, scriu, de ce nu…

  • Costi Says:
  • Scorteanu Gheorghe Dragos Says:

    Salut, Dragos!
    Am 30 de ani, sunt liberal, am lucrat in administratie ca jurist. In prezent sunt viceprimar al orasului Faurei. Iti scriu pentru ca initiativa ta este apreciabila si, de asemenea, pentru a-ti oferi sprijinul in situatia in care vei dori sa strangi semnaturi pentru petitie in teritoriu.
    In speranta ca, odata intrat in Parlamentul Romaniei, vei putea transforma proiectul intr-o lege cu un mare impact pentru cetateni, iti supun atentiei un proiect de mare succes implementat la nivel national in Grecia(finalist la Premiile eGuvernare 2007) privind Centrele de Servicii pentru Cetateni(KEP) - adresa web: http://www.kep.gov.gr, initiat cu acelasi scop ca si proiectul tau.
    Succes!

  • Dragos Dinca Says:

    Dragos, multumesc pentru exemplu… e o dovada ca se poate.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.