• 24Oct

    Azi am purtat (printre altele) o discutie in detaliu despre supralegiferarea transpusa in domeniul inmatricularilor auto. Si am ajuns la urmatorul dialog imaginar, intre un biet cetatean si statul roman:

    - Vrei masina? Ok, dar mie ce-mi iese la afacerea asta?
    - Pai taxa pe valoare adaugata, in functie de masina eventual niste taxe vamale, taxa de poluare, impozitul pe … proprietate, accize pe carburanti pe perioada nedeterminata …
    - Mda, imi iese ceva … As putea sa-i pun pe functionarii mei sa munceasca pentru tine … Sa iti elibereze adeverintele de care ai nevoie in cel mai scurt timp. Sa comunice intre ei fara sa te puna pe tine pe drumuri. Sa alerge ei pentru tine. Iar tu, ca un proaspat proprietar ce te afli sa vii numai sa iti ridici talonul. Dar, pe de alta parte … de ce-as face-o? Functionarii mei saracii, si-asa sunt muritori de foame. La salariul pe care-l au ei nu viseaza decat la greve. Daca le-as mai cere si putina operativitate … ar trebui sa-i platesc mai mult. Lasa … mai bine alergi tu pentru ei. Ca tot esti proprietar … Acum ai si masina … Putina alergatura face bine la miocard … Te mentine in forma!
    - Pai da dar eu … mai si muncesc … Ca banii de masina nu pica din cer … Mie nu-mi plateste nimeni taxe ca sa stau si sa nu fac nimic … Plus ca daca eu am mai mult timp sa muncesc, fac mai multi bani. Daca fac mai multi bani, inseamna ca tu, stat, iei mai mult impozit de la mine. Prin urmare si tu faci mai multi bani. Ca sa ai cu ce sa-ti platesti armata de functionari.
    - Asa si?!
    - Si, daca tot ii platesti, dragut ar fi sa ii pui si la munca …
    - Auzi, comentezi? Vezi ca nu ai dosarul complet. Ia du-te tu si ia semnatura pe stampila asta. Hai! Si ne vedem la toamna!

    Posted by Dragos Dinca @ 8:30 pm

    Tags: , , , , , ,

One Response

WP_Cloudy
  • COSTI Says:

    De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta auzim pe stadioane, atunci cand suporterii sunt nemultumiti de echipa lor, acea echipa in care investesc suflet, trairi, ambitie si speranta;
    De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta auzim cand muncitorii (pardon, salariatii) unor fabrici sau uzine vechi si/sau noi, nemultumiti de rezultatul propriei lor “folosinte”, vor mai mult, vor mai bine, vor, cateodata, ce nu stiu de ce vor;
    De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta vor striga si asta vom auzi, toti cei ce cred si vor liberalism in tara asta, in scurt timp, inainte de alegeri, inainte de a fi putut lua o decizie; De ce? Pentru ce?
    Simplu: Am avut si, din pacate, inca mai avem, un guvern format din oameni 99% “asa-zisi liberali”, oameni care au calcat in picioare orice idee de doctrina liberala si de responsabilitate doctrinara in materie. Motivul:
    1. NU e posibil a fi duplicitari intre decizia politica si politicianismul sau demagogia din votul parlamentar.
    2. NU e normal sau firesc a fi fost de acord cu santajul PSD, fie el “util” cetatenilor, pe ici, pe colo, numai pentru a mai fi cateva zile la guvernare.
    3. NU se mai poate a se da inapoi: Ori, ori, astea-s solutiile, ori la bal, ori la spital, adica, ori DEMISIA, ori UMILINTA electorala si morala a PNL;
    Niciun liberal care inca mai cunoaste un pic de doctrina, fara sa-l treaca fiorul crizei economice interbelice ( a uitat cineva “Grivita”, pe Vasile Roaita, etc.??? ), nu poate a nu-si aminti de ce a oferit atunci istoria: revolte, cereri dure si violente de salarii, capitularea, fie ea si aproximativa, a liberalilor, culminand cu dictatura fascisto-legionaro-comunista.
    Nu cred sa mai fie vreun astfel de pericol acum dar, pentru spaima de trecut, nu credeti ca o decizie politica majora, importanta, decisiva, a PNL, de a cere demisia guvernului, pe care-l sprijina si al carui premier e tocmai presedintele sau, ar fi o solutie de onoare si de deplina responsabilitate;
    Cum sa se mareasca salariile cu 50% la unii si la altii nu????
    Nu ca nu ar trebui, e clar asta, dar nu acum, in plina criza economica si financiara a lumii, asta e pura sinucidere;
    NU e nevoie de demagogie si politicianism. E nevoie de responsabilitate, decenta si curaj.
    Are actualul PNL aste valori????
    Eu, in minima mea speranta publica, cred si sper in asta: DEMISIA GUVERNULUI, neabdicarea de la principiile liberale si asumarea oricarui risc electoral.
    Nu pentru mine, nu pentru tine, nu pentru partide si voturi, ci PENTRU ROMANIA si viitorul ei (copii nostri)!
    Poate asta PNL, pot asta liberalii????
    Ce credeti??
    =======================================================
    Simplu domnule director general:

    Jenant!!!

    Ce pot face eu sa asigur un viitor sigur fetitei mele, viitor linistit si fara foamete, crize, nebunii, etc., ????
    NIMIC, NIMIC, NIMIC, doar sa nu votez, si?????

    Sa fim binecuvantati de Dumnezeu!!!

    Costi Brincus - PNL 4 Bucuresti

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.