• 06Nov

    Azi am sarbatorit cu fostii colegi de facultate (SNSPA - Administratie Publica) 10 ani de la absolvire … nu ca am fi absolvit in noiembrie, dar prinsi fiecare cu ale lui abia acum am reusit sa ne strangem. A fost emotionanta revederea, mai ales ca fiind doar 50 in an, eram si foarte apropiati. Cateva kilograme in plus, ceva fire albe, in rest totul ca la inceput.

    Suntem prima promotie de absolventi in stiinte administrative si, cu 10 ani in urma, porneam sa cucerim administratia plini de elan si sperante. Fiecare s-a straduit cat a putut si majoritatea dintre noi lucram in institutii publice. Unii au reusit mai mult, altii mai putin. Unii, scarbiti, nu au mai rezistat si au luat drumul strainatatii sau al sectorului privat dar, in ansamblu, fiecare dintre noi a marcat cate ceva la capitolul realizari.

    A fost placuta revederea … doar ca, in timp ce noi povesteam si ne aminteam de vremuri apuse si stradaniile de a face ceva in administratie, la Institutul National de Administratie, dl Cosea isi anunta demisia din functia de Director ca ultima forma de protest fata de desfiintarea acestuia.

    Este practic sfarsitul, ultima zi de existenta a Institutului de care am fost legat in ultimii 10 ani, 7 ca formator si 3 de Director General.

    Nu am reiau argumentele in favoarea INA (proiect Phare in derulare, parteneriate si retele externe, zeci de mii de participanti la cursuri …etc) ci doar am sa constat ca intr-o lume a diletantismului administrativ si politic s-a distrus tocmai institutia care trebuia sa ne scape de diletanti.

    M-am gandit la o petitie, justificari si argumente in favoarea INA, dar ce folos pentru ca diletantii nu le vor intelege asa cum nici pana azi nu le-au inteles … asa ca nu imi doresc decat atat: un CRIN presedinte si sansa de a reinfiinta INA.

    Posted by Dragos Dinca @ 11:42 pm

2 Responses

WP_Cloudy
  • MARIN Says:

    Demisia Domnului COSEA ar trebui sa le dea de gandit tuturor oamenilor politici, si anume: un om care candva a fost membru PNL va respecta toata viata valorile numite DEMNITAE, ONOARE, PRINCIPIALITATE, RESPECT etc

  • altauprieten Says:

    “…dar ce folos ?!!!” merita schimbat, adica dat la schimb pe o atitudine mai ne-romaneasca. Imi recunosc (si mie) trasatura asta si stiu ca e comuna romanilor. E crescuta din lehamitiseala care ne-a cuprins fata de miscarile dictate politic, atat de des pe langa logica si bunul simt. Nu pe asta se marseaza in manipularea comportamentului electoratului - sa voteze ce e in trend, pe cel care speculeaza momentul si eventual confruntarea la teve, lanseaza viralul & contra-viralul mai spumos, dar nu care vine si-si sustine o platforma, argumenteaza obiective si le sustine si dupa deznodamantul alegerilor. ( Rezultatul alegerilor e f.propriu numit deznodamant.)

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.