• 11Feb

    Oamenii buni din administratie au inceput sa plece in cautarea de lefuri mai mari sau cel putin egale cu cele de acum sau se suspenda din functii pentru a putea castiga mai mult. Vestile astea cu uite sporu, nu e sporu, pusca si cureaua lata la gramada, genereaza o stare de tensiune iar cei capabili, si ei platitori de rate si cu copii acasa, incep sa se orienteze catre sectorul privat.
    Azi am mai semnat o demisie… pacat, ca era chiar bun, si Statu’ a mai cheltuit si o groaza de bani cu el. Chiar daca trebuie sa ii restituie, pleaca fara niciun regret.
    Administratia va avea foarte curand o mare problema de oameni… cei buni pleaca, posturi blocate, pensionari, altii nu vin…

    Posted by Dragos Dinca @ 12:40 am

    Tags: ,

9 Responses

WP_Cloudy
  • Liviu Jicman Says:

    Cred ca fenomenul parasirii posturilor de la stat este deja unul de masa, mai mult decat un exod de creiere competente, dar prost platite.
    Astazi am vazut o coada de 30 de metri intr-un teatru la… garderoba. Am aflat si de ce: Pentru ca doua garderobiere au plecat si teatrul nu a mai putut angaja pe altcineva. Pentru ca guvernul a inghetat posturile, iar teatrul este in administratia de stat. Asta desi se joaca cu casa inchisa si cu sala plina, desi lumea vine la teatru, intr-un cuvant desi nu este o activitate falimentara.

  • Sorin M Says:

    Bravos domnule Dinca,”curat” gindire liberala !! Ce spui dumneata aici suna de parca deplingi plecarea persoanelor din administratia statului.Aceasta opinie se bate cap in cap cu doctrina liberala care argumenteaza pentru un rol cit mai restrins al statului si, in consecinta, o administratie cit mai redusa pe capul romanilor platitori de taxe. Domnule Dinca, liberalismul “in teorie” admite rolul statului in apararea nationala si civila si de mediere a pietei libere, restul activitatilor “umane” sint mult mai eficient dezvoltate in “piata libera”.Va rog revizuiti doctrina pentru a nu creea confuzie in rindul membrilor liberali !!

  • Sorin D. Says:

    :) Regrete sunt intotdeauna domnule director, importante sunt oportunitatile. Statul, din pacate, nu stie ce sa faca cu oportunitatile, in cazul asta oameni in care a investit ceva.

  • Dragos Dinca Says:

    @Sorin M
    Deplang plecarea celor competenti pentru ca stiu ca sunt foarte greu de inlocuit, lucru care nu are nicio legatura cu teoria liberalismului si statul minimal.
    @Liviu
    Reforma nu se face la gramada…
    @Sorin D.
    Bafta in noua activitate…

  • Codrin Scutaru Says:

    Bine punctat! Oamenii buni si competenti pleaca din administratie pentru ca la urma urmei trebuie sa faca tot posibilul ca s-o duca mai bine. Strangem cureaua la creire si competenete decat s-o facem la diurne, locuinte de serviciu, masini de protocol, facturi la telefoane sau consilii de administratie etc.
    La fel e si-n politica. Oamenii buni sunt tinuti la usa sau marginalizati iar aia pusi pe capatuiala rapida sunt impinsi. Pupa maini si funduri, se lipsesc de cine trebuie si in final primesc recompense.
    Intrebarea e cum putem noi, astia tineri, educati si care vor sa faca poltica si administratie, sa schimbam asta?

  • KodrutZ Says:

    Raspunsul la intrebare e simplu - nu se poate. Atiat vreme cit nu ai rude fosti securiti sau bine infipti in partidul aflat la putere… nu se poate. Nu pasnic.

    Sint unul dintre miile, poate zecile de mii de personaje sub 30 de ani care s-a decis sa nu mai voteze atita vreme cit e cetatean al Romaniei.

    Au trecut 20 de ani, si nu s-a intimplat nimic. Ba, mai mult, in contextul in care actuala criza ar putea fi folosita destul de lejer pentru stimularea productiei interne (accize marite de cel putin 5 ori la importul de alimente si bunuri de prima necesitate, de exemplu, regindirea sistemului de asigurari de sanatate - poate suna nazist, insa nu mi se pare ok ca eu sa muncesc, sa platesc impozite, si o familie cu 15 copii, lipsiti cu totii de ocupatie, sa beneficieze de asistenta sociala din banii mei), la noi se intentioneaza noi impozite.

    IMM-urile care merg cu marje de profit de maxim 10-15% si rulaj mic se vor duce la vale - am deja 2 prieteni care si-au trimis oamenii acasa, iar cei care cistiga decent, prosti sa fie sa ramina mai mult decit e necesar in simulacrul asta de democratie al nostru.

    P.S. Exista oameni buni si competenti in administratie? Nu am observat.

  • KodrutZ Says:

    “Democratie a noastra,” scuze pentru dezacord.

  • Dragos Dinca Says:

    Am cunoscut destui oameni buni si competenti, evident in minoritate … dar parca exista o grija permanenta sa fie trasi pe dreapta, sa nu ia locul sefului si multi se plafoneaza astfel, sau pleaca.

  • KodrutZ Says:

    Exact. In aparatul administrativ, daca iti faci treaba esti bun de dat afara.

    Cunosc citeva cazuri de persoane inteligente, cu studii si ceva in cap, dar o educatie ramasa in urma rau de tot, in sensul ca discutam cu ei/ele despre a face ceva pe cont propriu(online, ca ai cit mai putine contacte cu autoritatile, si nu era vorba de videochat sau prostii gen online marketing!).

    In citeva situatii am primit raspunsuri de genul “pai da, adica tre’ sa muncesc citeva luni, poate chiar peste un an pina vad rezultatele, si nu stiu cum o sa fie viitorul. Las’ ca am bagat dosarul la concurs, am si o matusa pe la finante, ma angajez la stat ca e slujba sigura si leafa merge.” Da, normal, e mai bine sa mergi la “stat,” decit sa iti iei viitorul in propriile miini.

    Tot mergind pe aceeasi idee esti tratat si ca simplu cetatean cind ai contacte cu statul. 5 fara 25, la finante, ma duc sa platesc impozitul, mi se inchide usa in nas, ca “e gata programul,” desi programul era gata la 5, evident. Pai sa nu ii *ut*?

    Am cunoscut si eu exceptii, nu neg, la fel cum am avut si un profesor tigan de nota 10, sau colegi tigani prin scoala cu care m-am inteles de minune, ei fiind repetenti si eu fiind vazut ca “tocilarul clasei,” insa, din pacate, cu citeva flori nu faci primavara.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.