• 25Sep

    In seara asta am avut un pic de timp liber - drept pentru care am luat in sfarsit camera video de unde se umplea de praf (prin sertar la birou) si m-am apucat sa fac o chestie pe care nu am mai facut-o din campania la locale - videoblogging. Sau un fel de. Mai mult sau mai putin. De indata ce se incarca pe YouTube pun si aici unul dintre filmulete, in care vorbesc despre una din chestiunile care ma preocupa - pentru ca m-am lovit de multe ori de ea, mai bine zis, de fiecare data cand a trebuit sa fac cate ceva care implica purtatul de hartii pe la si de la ghisee: supranormarea datorata faptului ca legile s-au facut pe banda, de dragul cantitatii.

    Solutia la problema asta e un pic de curatenie si ordine - se aduna la un loc tot ce tine de o anumita problema/situatie, se ia ceea ce este depasit, in plus, greoi si se arunca la gunoi, se integreaza totul intr-o singura forma si se aduc la un numitor comun nevoia cetateanului de a-si rezolva eficient problemele cu nevoia statului de a-si asigura functionarea corecta.

    Posted by Dragos Dinca @ 6:51 pm

    Tags: , , , , ,

4 Responses

WP_Cloudy
  • ema Says:

    Cum NE-AR fi mai bine vs Cum LE-AR fi mai bine ?

    Cum ne-ar fi mai bine? Sau mai bine zis cum „le-ar fi” mai bine? Nu este o diferenţă majoră la prima vedere…..doar o schimbare a pronumelui de la persoana I la persoana a III-a. Subiectul supralegiferării mi se pare unul important şi delicat în acelaşi timp. Pentru unii „a face o serie de proiecte de legi” nu reprezintă altceva decât propria „meserie”.
    Este adevărat că la noi etalonul efortului depus la serviciu este cantitatea, şi nu calitatea. Prin urmare, nu ar trebui să ne surprindă faptul că există o atmosferă legislativă de-a dreptul sufocantă…practic prin aceasta parlamentarii noştri, reprezentanţii aleşi de noi, îşi justifică indemnizaţia câştigată…dar cum râmâne cu calitatea? Este mai uşor pentru ei să gândească în termeni cantitativi decât în termeni care au o legatură directă cu eficacitatea.
    Trebuie să recunoaştem ca în final, cel care contează este rezultatul, care, cât mai simplu şi sintetic evocat se referă la….o viaţă mai bună. Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit….într-adevăr lor le este bine…dar ar trebui să vedem şi o finalitate, pozitivă, să fim în mod real convinşi că parlamentarii noştri au ca prioritate interesele poporului român şi nu interesele proprii. De aceea consider că înlocuirea pronumelui „ne” cu „le” este mult mai potrivită în contextul de faţă. 30 noiembrie este o zi în care fiecare votează pentru o viaţă mai bună..Apreciez iniţiativa campaniei de informare “Votul uninominal. Instrucţiuni de folosire” pentru că un cetăţean informat poate lua o decizie corectă, fundamentată.

  • Singur eu Says:

    Imi place despre tine

  • aassdd Says:

    aa

  • adi Says:

    ce faci ?

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.