• 02Sep

    Sau cel putin un tab. Altfel nu cred ca mai pot merge pe drumurile patriei decat cu un puternic sentiment de nesiguranta. Nici nu mai conteaza daca ai sau nu airbaguri, daca iti pui sau nu centura, daca masina a luat 5 puncte sau zero la Euro NCAP sau daca esti sau nu prudent.

    GHEORGHE Zamfir, Anton Dobos sunt doi oameni de care am aflat pentru ca ii stim. Ca ei sunt multi altii mai putin cunoscuti care sunt victime ale accidentelor auto din ultimele zile. Nicio lege si niciun politist nu le vor putea opri vreodata in ROMANIA pentru ca legea si politia nu pot inlocui inconstienta, tembelismul, vedetismul, fitele, prostia si ce mai vreti (mai bine zis, ce nu vreti) voi. E o chestiune de respect, de educatie care, din pacate, dispare pe zi ce trece.

    Vrem autostrazi? Pentru ce? Pentru testarea bolizilor pustanilor de bani-gata? Mai bine stam inchisi in casa, pentru siguranta noastra.

    Nu stiu ce e in mintea unuia care depaseste o coloana pe contrasens. Smecherie, “descurcareala” romaneasca…? Eu nu inteleg… intelege cineva?

    Posted by Dragos Dinca @ 10:06 am

4 Responses

WP_Cloudy
  • hash Says:

    Am o mică problemă cu exemplele date de tine - cu tot regretul o spun singurul vinovat de accidentul lui Anton Doboș este el însuși (a adormit la volan + nu pura centura de siguranță), iar în cazul lui Gheorghe Zamfir se pare că nu numai șoferul poartă vina de a-l fi lovit (ușor) ci vina ar fi chiar a domnului Zamfir care alerga după unul din cățeii domniei sale și nu a fost atent la ce se întâmplă în jurul lui.

    Evident nu te pot contrazice în ceea ce privește gradul de siguranță pe care îl avem în trafic - situația e de-a dreptul periculoasă iar poliția ori nu știe, ori nu poate, ori nu vrea să facă nimic în direcția asta.

    Ultima - partea cu autostrăzile - eu vreau autostrăzi din două motive:
    - puștanii de bani gata vor avea unde să gonească cu bolizii lor fără să pună atâta lume în pericol (mai bine gonește pe autostradă decât pe contrasens pe DN1)
    - pe lângă ei o să avem loc și noi, restul de fraieri :)

    Autostradă înseamnă siguranță cel puțin din două motive:
    - cel mai important, acela că toți berbecii merg în același sens -> ciocniri frontale nu există
    - curbe foarte largi + banda de urgență

  • Dragos Dinca Says:

    Nu spun ca daca unul a mers toata viata in Dacie nu se va obisnui cu Mertanu … imi doresc autostrazi dar de multe ori cand merg pe A2 imi vine sa o iau pe drumul vechi. Trebuie sa invatam sa mergem civilizat si pe drum sau sa stim ca nu se depaseste pe banda de siguranta.

  • hash Says:

    Aici ai atins punctul sensibil - în primul rând ar fi nevoie de oameni civilizați. Păcat mare că românii civilizați par a fi o specie pe cale de dispariție…

  • Cristian Says:

    Sunt de acord cu hash in privinta sigurantei oferita de autostrazile calumea, nu de drumurile comunale promovate la rang de autostrada.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.