• 29Jul
    Studenţii Revoluţiei pun în dificultate facultăţile - universităţile din Transilvania se confruntă, în premieră, cu declinul demografic de după anul 1989“, zice Adevarul de azi.

    Cum sa nu ramana locuri vacante cand au aparut facultati precum ciupercile.

    Toate au antene, sucursale, id-uri, locuri cu taxa… E doar o chestiune de timp obtinerea unei diplome universitare … te inscrii, dai banu, mai treci pe la ceva examene sau te dai bine pe langa o secretara, dar in primul rand ai rabdare sa treaca anii si diploma vine. Poti fi student si la Herculane si daca te straduiesti un pic faci o antena a unei facultati la tine in sat… candidati si bani sa fie ca restul nu conteaza.

    Totusi sesizez de ceva vreme ca unii angajatori au inceput sa se uite cu grija pe diploma universitara si fac selectia in functie de acest aspect adica nu e suficient sa fi jurist de Biotera, trebuie sa mai ai si ceva carte. In consecinta si candidatii, mai ales cei tineri care vor ceva de la viata, nu se orienteaza dupa cat de usor se obtine patalamaua ci si dupa prestigiul universitatii si sansele de angajare.

    Astept cu nerabdare o ierarhizare a universitatilor romanesti … atunci vom intelege de ce unele nu mai au candidati.

    Posted by Dragos Dinca @ 9:37 am

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.