• 28May

    Campania bloggerilor pentru a stimula prezenta la vot continua. Aici am gasit un punct de vedere interesant, venit din partea ecologistilor.

    Ei ne arata care a fost prezenta la vot inca din anii 90:

    1990 participare 86%
    1992 participare 76%
    1996 participare 76%
    2000 participare 65%
    2004 participare 58,51%

    Dupa cum vedeti, scade. Ecologistii intreaba Cine si-a indemnat electoratul sa mearga la vot in actuala campanie electorala? Va intreb pe bune, nu e retoric. (…) nu am observat mesaje care sa ma convinga sa merg la vot, nu numai sa simpatizez cu Candidatul X.

    Pentru mine este prima oara cand candidez, aceasta este si prima mea campanie. Mi-am anuntat candidatura, bazandu-ma ca electoratul meu se va prezenta la vot, ecuatia fiind simpla: ca este nevoie sa ajung la oameni pentru a ma prezenta si a le spune ce vreau si pot sa fac, iar mai apoi oamenii care ma sustin ma vor vota. Pe parcursul campaniei insa mi-am dat seama ca ecuatia se complica, atunci cand oamenii - nu ca nu vor sa ma voteze pe mine, dar nu vor sa mearga la vot - punct.

    Dupa tot ce s-a discutat pe blogosfera, incep sa cred ca o singura campanie nu e indeajuns. Ma intreb daca nu cumva mi-ar fi trebuit doua campanii - prima campanie sa fi fost pentru a determina lumea sa mearga la vot si abia a doua sa fi fost campania mea. Oricum, in ultima saptamana le-am dus pe amandoua in paralel.

    Daca prezenta la vot va continua sa scada in urmatorii ani, poate ca politicienii viitorului vor castiga cu 300 de voturi capitala. Suna a SF sau premonitie?

    Posted by Dragos Dinca @ 7:38 am

2 Responses

WP_Cloudy
  • ana maria Says:

    Acum ca citesc despre asta …tind sa cred ca este oarecum posibil. Este ingrijorator.
    Nu sunt sigura daca asta inseamna ignoranta si prostie din partea populatiei, sau pur si simplu saturatie.
    Prin faptul ca nu voteaza, nu protesteaza nimic, ci doar isi fac singuri rau, pentru ca vor face loc blaturilor fara probleme nu?

  • Ionut Parausanu Says:

    Haideti sa actualizam

    2008 participare 49,38%

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.