• 26May

    N-am avut timp deloc, dar trebuie sa scriu despre ceva ce m-a frapat in emisiunea lui Bogdan Gamalet, de pe N24, unde am fost zilele trecute invitat. La emisiune a fost si Dan Cezar Ionescu, contracandidatul meu de la PD-L si actual viceprimar al sectorului 2.

    De-a lungul emisiunii, Dan Cezar Ionescu a repetat, aproape ca un leitmotiv, “Dom’ profesor”. Spus in asa fel incat parea sinonim cu “Bai, asta”.

    De cand e rau sa fii profesor? Cred ca am fost prea ocupat cu ale mele ca sa imi dau seama ca anumite valori s-au diminuat in favoarea altora, de la “mai animalule” la “care este” si ajungand pana la “becalizare“. Am fost surprins sa aflu ca poate, pentru unii, este total neinteresant ceea ce stii si cum ai ajuns sa stii si daca ceea ce stii se poate transpune in practica, ajungand la ce poti face, respectul fiind aratat mai degraba pungii, prostului gust si gurii mari decat intelectului.

    Adica cine sunt eu, “intelectualul”, “dom’ profesor”?

    Eu sunt cel care “nu stie ce vorbeste” atunci cand ma revolt auzind ca un studiu de fezabilitate, cine stie cum si de cine realizat, afirma ca un loc de parcare costa… cat constructia unei garsoniere! Eu sunt cel care, profesor fiind, nu poate intelege cum metrul patrat construit destinat locuintei este cam 400 de euro in vreme ce Dan Cezar Ionescu explica, pe un ton superior, ca de fapt pretul unui metru patrat de perete si podea ar fi de 3200 de euro…

    Posted by Dragos Dinca @ 9:38 am

3 Responses

WP_Cloudy
  • Lars Says:

    Da, bai asta, e rau sa fii profesor, e rau sa fii simtit, e rau sa ai scoli si experienta in spate, e rau sa stii o meserie.

    Incep din ce in ce mai mult sa am sentimentul ca ne-am intors in anii ‘90, cand il vad pe Oprescu cu cifrele alea in sondaje pe baza de zambet si cand vad mistoul care se face de oamenii pregatiti, sau mistoul care este.

    Parca ma astept sa vina si minerii sa planteze pomi pe autostrada suspendata.

    PS. Daca vrei sa emigrezi dupa alegeri sa-mi dai si mie un mail sa-mi zici unde te duci. :)

  • cristina.crivat Says:

    Am ajuns sa ne fie rusine ca am invatat pe rupte si am facut ceva cu viata noastra?
    Este mai bine sa sa ne laudam ca Becali in ziua de azi? Cu 3 neuroni si o avere nemeritata?

  • cristina.crivat Says:

    Dan Cezar Ionescu si-a citit lectia de acasa , a invatat-o ca pe o poezie. Daca il intrebi ce vrea sa spuna cu asta se va invarti in jurul subiectului ca un titirez, pentru ca nici el nu stie ce spune. Nu se aude?
    Si chiar si asa…. e normal sa discutam de mii de euro pe un metru patrat de garsoniera?
    Astazi am auzit IN GURA PRESEI tocmai un subiect asemanator. Despre snobism si exarcerbarea acestuia; deoarece exista zone in care un m2 de apartament valoreaza cat o masina la mana a doua pentru ca asa e zona, chiar daca te uiti pe geam la altul in bucatarie, ci nu vezi vreun parc sau vreun lac. etc. Si stiti care este culmea? Exista oameni care cumpara aceste apartamente.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.