19 Responses

WP_Cloudy
  • zoso Says:

    vreo 10. din nefericire, nu in bucuresti.

  • RedBloodedFaerie Says:

    Daca nu am pe cine vota (nu-mi inspira nimeni incredere), de ce sa votez? Doar de dragul de-a vota? Sa ma duc sa dau cu banul? Mi se pare o prostie! De ce sa ma duc sa vad un film prost cand pot sa merg in parc sa ma plimb?

  • Dragos Dinca Says:

    In… care parc? Daca nu votezi pe nimeni, exista sansa sa nu mai existe niciun parc. Daca votezi, ai sansa sa dai cuiva posibilitatea sa faca un parc. Ai, desigur, si posibilitatea sa construiesti vila altuia, dar… macar ai ales ceva!

  • je Says:

    si cum propui sa se razbune lumea?votand pe matale?:))

  • Dragos Dinca Says:

    Votand pe cineva CU UN MOTIV. Pe care este datoria TA sa ti-l gasesti. Tu trebuie sa gandesti pentru tine.

    Sau, la alegerile urmatoare, voteaza-te pe tine, candidand. Dar nu pasa responsabilitatea la alegerile astea.

  • vlad Says:

    Reactia ta e tipica politicianului roman, in sensul, ceilalti au o problema.
    Daca 40-50% din omanii cu drept de vot nu vin la vot vina nu este decat a celor care se vor votati. Nu are nicio legatura cu spiritul civic si locurile batranilor din autobuz ci cu faptul ca dintre un rahat simplu si un rahat cu frisca ALEG sa nu mananc nimic.
    In conditiile in care ai tot incercat de 18 ani de zile sa alegi si schimbari, si para schimbari, si tineri si batrani, toti fiind “mai buni si altfel” decat cei dinainte, problema e la voi (politicieni), nu la oamenii care s-au saturat.
    Daca pe buletinul de vot ar exista rubrica “sunt scarbit” ar avea procentaje greu de inchipuit.

  • Lars Says:

    @vlad: si care e propunerea ta pentru rezolvarea situatiei? Dragos e si el un tip scarbit de ce se intampla, numai ca el a decis sa candideze. Nu stiu ce crezi tu, dar mie mi se pare ca si el a ales sa nu manance rahat, si chiar in cel mai productiv mod posibil.

    Revenind acum, ce propui de fapt?

  • Buddha Says:

    Solutia nu e “nu votez”, nu spune nimeni asta…
    Cat despre usturat, ma ustura si pe mine, tocmai de aia sunt atat de sceptic…

  • RedBloodedFaerie Says:

    @LArs: Sa se schimbe oamenii, clasa politica, obiceiurile. Totul porneste de la oameni si ce-si doresc. Cand ii aud cu planuri si proiecte ma apuca greata.
    Cand vad ca toti vand cate o bucata din Romania ma apuca groaza. Parcuri, banci, uzine, combinate, terenuri…
    Ma plimb in Tineretului… in ce a mai ramas din el. Multumita lu’ Mihalache si MArineru’.Eu nu am nici o problema personala cu Dragos Dinca. Nici nu locuiesc in sectorul 2. Apreciez indemnul tau la vot, dar daca m-as duce la vot, as scrie doar ceva urat si de nereprodus pe buletinul de vot.

  • RedBloodedFaerie Says:

    Si apropos de responsabilitati, noi, astia care voteaza si nu vrem sa fim votati, nu ne-am dus nicaieri cu proiecte si planuri, nu ne punem fetele peste tot si min.. pardon, spunem ce o sa facem daca o sa fim primari.

  • Vlad Says:

    S-a starnit disputa de luni, e miercuri si nu s-a potolit inca. Adrian Cristea are deja pe site un manifest. Lucurile, in sfarsit, se misca! Asta e castigul dialogului. Si daca se mai castiga si cateva voturi(orice culoare ar avea) inseamna ca am realizat ceva, daca nu, mai incercam peste 4 ani in care vom acumula nervi si frustrari de la oameni ALESI DE ALTII.

  • Meekuu Says:

    Si a doua zi se ascund dupa monitoare numai ca sa faca intregul eveniment troaca de porci. Modul in care ei au prezentat lucrurile, scarbiti si cu lehamite, fara a tine cont si de lucrurile bune care s-au intamplat alaltaieri seara i-au determinat pe cititorii lor sa concluzioneze ca nu vor vota - ceea ce este exact contrariul a ceea ce sustineau ca vor sa faca. Ce ziceti de asta, 18 centimetri, Macabroo, Krossfire (de ce doar cu 3-4 zile inainte?), Meekuu (cum tratezi greata aia?)?

    Exact ăsta-i motivul pentru care nu-mi place să sprijin şi pentru care nu votez politicieni idioţi. Faptul că-mi provoacă greaţă un partid sau reprezentantul unui partid nu înseamnă că îmi îndemn cititorii să nu voteze. Din contră, îmi îndemn cititorii să voteze GÂNDIND înainte ceea ce votează. Generaţia mea, cei care au acum 28+ ani, sunt poate ultimii în stare să mai aibă un discernământ referitor la ceea ce votează. Sunt cei care erau destul de mari şi când au prins revoluţia şi au fost martorii întregii perioade de neo-comunism de la noi. Au început să-şi dea seama ce reprezintă pentru ei o politică populistă (ex. mărirea pensiilor deşi nu există suportul financiar pentru treaba asta) şi taxează in consecinţă derapajele de genul ăsta. Suntem cei care şi-au dat seama că un primar nu valorează 2 bani fără un guvern şi fără un consiliu care să aprobe proiectele (mai ales alea bune). Suntem cei care au simţit pe pielea lor beneficiile taxei de primă înmatriculare, impozite mai mari, creşterea preţului la benzină, la gaze naturale, etc. Suntem cei care, sătui de papagali ca dvs., pleacă până la urmă din ţară şi trimit bani părinţilor sărăciţi de o serie lungă de guverne impotente, ocupate de cearta pentru putere. Bani care vă ajută pe dvs. să vă daţi cocoşi că a scăzut inflaţia.

    Stimate domn, votez cu cel care a demonstrat că e în stare să facă ceva pentru cetăţeni. Singurul primar de sector care a demonstrat treaba asta o să fie şi cel care va recâştiga primăria din primul tur la o distanţă ruşinoasă faţă de următorul cvasi-necunoscut împins de unul din partidele patriei.

  • macabroo Says:

    N-am zis niciodata ca n-am sa ma duc sa votez, dar chiar si asa nu cred ca asta e treaba altcuiva in afara de mine. Mi se pare chiar amuzant ca cineva incearca sa-mi creeze mustrari de constiinta pe tema asta. Sunt sictirit de politica si alegeri pana peste cap, pentru ca e dreptul meu. Dumneavoastra poate sunteti sictirit de cei care sunt sictiriti de politica si asta e dreptul dumneavoastra. In ceea ce priveste comentariul meu anterior, mi se pare o ipocrizie sa te trezesti brusc in campanie sa-ti faci blog, sa incepi sa te interesezi de soarta omenirii si dup’aia sa te astepti sa nu-ti sara nimeni in cap pentru asta. Era un risc asumat.
    Oricum, cand spun asta, nu ma refer in mod special la dvs. Mai mult, daca ati candida la sectorul meu poate chiar v-as vota.
    Inchei raspunzand la o intrebare care desi nu m-a fost pusa o simt in ceafa: ce fac eu pentru oras si comunitate? Strig lupu’ de fiecare data cand il vad.

  • Dragos Dinca Says:

    Vlad (primul Vlad), daca nu mananci nimic, pana la urma mori de foame. Vrei sa stai flamand inca 18 ani?

    Buddha, atunci inseamna ca vrei ce vreau si eu.

    RedBloodedFaerie, cum atunci? Fara proiecte? Adica sa candideze cineva fara sa intentioneze sa faca nimic? Mergi la vot si risca! Voteaza pe cineva! Evalueaza si voteaza. Un vot anulat e anulat pe timpul, nervii, banii si anii tai. Daca nu crezi pe nimeni, voteaza totusi acum si candideaza chiar tu peste cativa ani.

    Meekuu, e bine ca votezi.

    macabroo, si lupu’ ce face cand tu strigi?

  • YoDaddy Says:

    DINCA: “Votand pe cineva CU UN MOTIV. Pe care este datoria TA sa ti-l gasesti. Tu trebuie sa gandesti pentru tine.”

    @DINCA:
    Omule, tu si restul politicienilor esuati sistematic in a intelege (naibii odata) tocmai acest fapt fundamental: NU AVEM CU CINE VOTA! NU AVEM MOTIVUL ala pe care il invoci tu, atat de sloganistic (si, prin urmare emetizant). Toata fraza de mai sus e un slogan in “limba de lemn”, numai bun de pus pe un banner stradal, gol de orice fond, tipic pentru “voi”. Cu asemenea veritabile insulte la adresa inteligentei noastre n-o sa refaceti veci increderea in clasa politica. Da’ veci.

    Cu ce drept imi impui tu mie o “datorie” atata timp cat nu-mi oferi nimic, cu exceptia propagandei ieftine de care sunt arhi-satul?! Esti comunist, cumva?

    Cu ce drept ma sfatuiesti parinteste sa “gandesc pentru mine”? Nu sesizezi, cat de cat, ca ma jignesti, de fapt? Poate eu si (alte mii sau zeci de mii) gandesc de 10 ori cat 100 dintre “voi”, mai ales “pentru mine”.

    Prin urmare, impotriva si anti tot ceea ce n-ar trebui sa fie asa cum este. Oricand!

  • Dragos Dinca Says:

    YoDaddy, de ce nu candidezi? Sa ne arati tu, tuturor, cum se face asta. :)

  • ipo Says:

    1. Ipo a intrebat doar daca a fost o pierdere de vreme. Nu a fost acolo deci n-are cum sa faca afirmatii categorice. Doar ca de departe si din reactiile bloggerilor asa pare.
    2. O sa ma razbun prin vot pentru ca partidul tau si-a batut joc de promisiunile pe care mi le-a facut si de proprie doctrina in cei 4 ani de guvernare. Pentru faptul ca a devenit un partid liberal fara liberalism.
    3. Multi dintre “gargaragii” ar candida, dar sunt descurajati de monstruozitatea care a devenit sistemul de partide politice. Iar independentii nu au nici o sansa.
    4. Politica corupe. Am invatat pe pielea mea, prin prisma unor cunostinte apropiate. Dupa foarte putin timp partidul face din cel mai pur idealist un cinic pus pe imbogatire. Speranta ca sistemul poate fi revolutionat, reformat sau doar imbunatatit se stinge repede. De aici critica mea fata de tinerii politicieni.
    5. …

  • DeMaio Says:

    Un alt socialist de dreapta.

  • cristina.crivat Says:

    Vad ca multa lume are ceva impotriva politicienilor. Sincer?
    Nici eu nu iubesc politicienii, dar nu pot sa spun ca tinerii din politica sunt la fel ca cei batrani.
    Dragos Dinca este un tanar politician. Face parte din politicienii tineri, cu idealuri, pasiune pentru ceea ce se poate face. Nu ii taiati aripile. Merita sa incerce daca crede ca poate. Ne plangem tot timpul ca nu merge aia , ca nu merge ailalta…. OK….Dar exista printre noi tineri care chiar au curaj sa treaca peste prejudecati ( ca si imaginea de politician ) si sa vrea sa schimbe.
    Nu stiu daca vor reusi ceva, dar de ce sa nu ii lasam sa incerce?
    Este mai bine oare sa nu mergem la vot sau sa-i lasam in continuare sa ne “suga de sange” aceeasi politicieni batrani si infumurati care cred ca nimic nu ii mai poate atinge?
    De ce sa nu lasam tinerii sa vina cu ceva nou? Pentru ca ei nu sunt atat de “pilosi” si bagati in fata de grupuri de interese? De aia?
    Sper sa nu faceti o greseala.
    Eu as vota doar tinerii care au curaj sa candideze.
    Sunt multi care ar vrea dar nu au curaj. Dragos Dinca este unul dintre cei care a trecut peste trac si emotii, si iata candideaza.
    Eu ii dau votul meu.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.