• 19May

    Abia ce-am venit de la OTV, asa ca am putin timp sa comentez acel “comunicat oficial”, emis de Biroul de presa al PD-L-ului (tot PD imi vine sa le zic, nu-s liberali, am dubii si ca ar fi democrati). Am sa pun aici “comunicatul”, cu comentariile de rigoare.

    Organizaţia PNL-sector 2 practică aceeaşi politică electorală ca cea a primarului-candidat al PSD sector 2, Nicolae Onţanu, respectiv vandalizarea afişajului stradal din sectorul 2 al Partidului Democrat Liberal şi agresiunea fizică la adresa democrat-liberalilor, se arată într-un comunicat de presă remis AMOS News.

    Nu se poate vorbi de vandalizare atunci cand, in propria curte, demontezi ceva plasat abuziv. Este dreptul fiecarui cetatean sa decida ce vrea si ce nu vrea sa puna in propria curte, aflata in proprietatea sa. Constitutia respecta si garanteaza proprietatea privata.

    Nu se poate vorbi de afisaj stradal atunci cand afisajul respectiv este plasat in curtea cuiva care, pe deasupra, nici nu este de acord cu afisajul respectiv.

    În ziua de 17 mai, în jurul orei 16.30, membrul PD-L Ionuţ Anghel a observat un grup de 3 militanţi PNL care lipeau afişe peste un panou cu candidatul PD-L la primăria sectorului 2 Dan-Cezar Ionescu, amplasat în curtea unui imobil proprietate privată de pe strada Sf. Ştefan.

    Asta nu neg, o fi observat, altfel cum sa-i fi venit ideea sa ii ia la bataie?

    Am boldat sintagma proprietate privata - este bine ca PD-L au recunoscut ca panoul era amplasat pe proprietatea privata a carui co-proprietar este Vlad Naicu, vicepresedintele PNL sector 2. Proprietate privata pe care au amplasat panoul fara a primi acordul nimanui.

    Democrat-liberalul i-a abordat pe membrii PNL rugându-i să nu mai lipească afişe peste panoul PD-L. Membrii PNL au refuzat şi i-au adresat injurii, începând să îl îmbrâncească. Membrul PD-L s-a apărat şi a încercat să-şi îndepărteze agresorii de la PNL.

    Cat de plauzibil este ca un tanar de 23 de ani, de 50 de kile cu rucsac in spate, insotit de un baiat de 16 ani si unul de 18 ani s-ar fi repezit sa injure (cat de amenintator!) 15 adulti de 25-30 de ani, in frunte cu Ionut Anghel, candidatul PD-L la consiliu, om la 1 metru 90 si lejer 100 de kile.

    De fapt, cei 3 PNL-isti l-au sunat pe proprietar, adica pe Vlad Naicu: “Ia si vorbeste cu proprietarul!”. Iar proprietarul, in curtea caruia PD-L-ul amplasase panoul, s-a trezit injurat de cei care ii incalcasera proprietatea!

    Pe principiul „Hoţul strigă hoţii!”, bătăuşii de la PNL au pretins că ei sunt victimele, deşi comportamentul lor huliganic a fost evident.

    “Batausii” de la PNL erau de fapt 3 dintre care niciunul nu a batut pe nimeni, ci a fost batut. Nu era masina, era bicicleta, si nu s-a dat, s-a luat, spunea un banc de pe vremea lui Ceausescu. Vreme care se pare ca nu a apus inca, desi e mort si ingropat de 18 ani.

    Un tanar de 50 de kile ar fi putut sa bata un individ de 100 de kile? 3 oameni, dintre care 2 copii, ar fi putut sa agreseze 15 oameni?

    Bătăuşii de la PNL cât şi membrul PD-L agresat s-au deplasat la secţia 8 de Poliţie de pe şoseaua Mihai Bravu pentru declaraţii. Intenţia PNL sector 2 de provocare a unui scandal politic a fost evidentă. Bătăuşul de la PNL şi-a lipit, demonstrativ, un plasture pe obraz, iar la sediul Poliţiei s-au strâns, suspect de repede, între 50 şi 70 de membri ai PNL aduşi cu autocarul, precum şi candidatul PNL la Primăria Sectorului 2.

    Prima parte nici nu o mai comentez, este fie o minciuna, fie o greseala de tipar; biroul de presa al PD-L a inversat partidele. Fraza corecta este “Bătăuşii de la PD-L cât şi membrul PNL agresat s-au deplasat la secţia 8 de Poliţie de pe şoseaua Mihai Bravu pentru declaraţii.”

    Cand esti lovit, e firesc sa-ti pui macar un plasture. Demonstrative insa au fost urmele de unghii de femeie, proaspete, de pe fata lui Anghel-PD-L, care au aparut undeva intre momentul intrarii si cel al iesirii din sectia de Politie. S-o fi zgariat PD-L-istul pe ochi a disperare, dandu-si seama ce a facut? Mmm… nu cred. Dar cred ca prietena lui stie exact cum si de ce au aparut zgarieturile acelea.

    Iar, in acelasi ton, autocarul era de fapt microbuz si cei 50-70 de oameni erau de fapt cam 25-30, si a ajuns… intre 18:30-19:00, adica “suspect de repede”, la mai bine de doua ore de la incident… Oamenii au venit sa-si sustina colegul batut, sa-i fie aproape, dar pentru PD-L asta e ceva nefiresc… probabil ca si prezenta mea acolo pare PD-L-ului nefireasca!

    Membrul PD-L agresat a sesizat, în timp ce era în sediul Poliţiei, că anchetatorul care investiga altercaţia a primit un telefon de la ministrul de interne Cristian David, fapt pe care l-a prezentat şi jurnaliştilor.

    Membrul in cauza avea microfon instalat in telefonul anchetatorului? De unde stie Anghel cu cine a vorbit anchetatorul? Este plauzibil ca un Ministru de Interne sa stie numarul de telefon al unui anchetator, fix cel de la sectia 8 si fix cel care ancheta incidentul in cauza? Sa fim seriosi…

    În plus, intervenţia posibilă a ministrului de Interne, Cristian David, membru al PNL, în ajutorul bătăuşilor din partidul său este imorală şi abuzivă. Bucureştenii trebuie să ştie că PNL, la fel ca partenerul său politic, PSD, implică în campania electorală împotriva PD-L toate instrumentele instituţiilor pe care le conduc.

    Ce e posibil, daca e posibil, este imoral si abuziv. Bine ca nu a fost posibil.

    În lipsa proiectelor pentru bucureşteni, PNL şi PSD încearcă, inutil, să blocheze campania civilizată practicată de PD-L, prin agresiuni fizice împotriva democrat-liberalilor şi vandalizarea repetată a afişajului stradal.

    Despre PSD, nu ma intereseaza, dar PNL are proiecte clare pentru bucuresteni. Eu am proiecte clare pentru bucuresteni.

    PD-L sector 2 le garantează bucureştenilor că va continua să ducă o campanie civilizată din respect pentru oameni. Politica bâtei, a înjuriilor şi a abuzului este marca PNL-PSD. Politica PD-L este cea a proiectelor pentru bucureşteni.

    Mi-e teama de garantia asta. Inseamna ca membrii PNL trebuie sa se astepte sa fie batuti in continuare.

    Biroul de presă al
    Partidului Democrat Liberal – sector 2.

    Daca as avea in stafful meu oameni care redacteaza comunicate de genul asta, presarate cu minciuni si speculatii, as fi foarte ingrijorat.

    Posted by Dragos Dinca @ 3:12 am

7 Responses

WP_Cloudy
  • AlesiaMaria Says:

    Pana la urma nu-i nimic nou sub soare…cei de la PDL nu fac decat sa urmeze ordinele SENSEIULUI de la COTROCENI. Si aveam impresia ca luptele din Vestul Salbatic s-au incheiat de mult…dar se pare ca nu! CE pacat ca Base nu mai e la Ministerul Transporturilor ar fi comandat o garnitura de mineri…de fapt trebuie sa ne fie mila de ei…le fuge pamanatul de sub picioare.

  • Politicieni >> candidaţi la primărie >> bloggeri. Întâlnirea din Club A în 10 puncte : INconstantIN.ro Says:

    [...] 2. Din mulţii politicieni-bloggeri care ar fi confirmat prezenţa au venit doar …patru: Sebastian Bodu, Cozmin Guşă (ca să încep cu cei pe care îi cunosc), Dan Dumitrescu şi Dragoş Dincă. [...]

  • bogdan Says:

    de fapt voi sunteti complexati ca pd v-a luat fata mult…in loc sa dam cu totii in ontanu, voi dati in pdl, ca de, asta e problema voastra….faceti din tantar armasar cu “marea bataie” care nu a fost deloc mare a fost o neintelegere premeditata…in fine…Va port un deosebit respect domnule Dinca pentru ca sunteti un om bun, va stiu de la SNSPA, insa nu va duceti campania cum ar trebui, desigur si din cauza Fuhrerului Ontanu care practica o monopolizare a campaniei in sectorul 2…BAFTA !

  • bogdan Says:

    am uitat sa specific, de ce va chinuiti cu astfel de bloguri pentru ca nimeni nu le citeste :)

  • admin0 Says:

    Bogdan, ce ti s-a parut premeditat la bataia aia? Era premeditata daca se incerca scoaterea panoului din vreo curte a unuia de la PD…

    Cat despre blog, uite, tu ai citit, de exemplu…

  • cristina.crivat Says:

    Pentru Bogdan: daca nimeni nu le citeste tu ce cauti aici?
    In primul rand, poate ar trebui sa i se clarifice dlui Bogdan daca mai da tarcoale pe aici, ca situatia mentionata de Dragos Dinca mai sus, este pur narativa si explicativa, in nici un caz nu suna a intentie de a folosi incidentul in campanie.
    Intr-adevar este extraordinar cum cineva poate sa minta in halul in care au facut-o membrii PD-L. Acel comunicat de presa este….Nu am cuvinte decente sa ma exprim.
    Il cunosc pe Costi Solga, baiatul de 23 de ani, care este si vicepresedinte TNL Sector 2, si este un baiat de un bun simt rar intalnit. Nu are in el acel temperament vulcanic.
    Cat despre terenul pe care se afla panoul….. daca PDL a omis sa specifice cui apartinea terenul si ca proprietarul a incercat sa discute cu ei si sa le spuna ca nu doreste afisele lor acolo, atunci cred ca PDL a spus o minciuna.
    Sunt niste mincinosi si niste parsivi, pentru ca lupta murdar.
    Asta este adevarul!!!
    Daca nu il cunosteam pe Vlad Naicu sau pe Costi Solga , poate nu ma bagam in discutie, dar asa…. nu pot sa cred nesimtirea.

  • Andrei Says:

    Marsh ma de-aici cu campania voastra electorala…m-am scarbit cand am vazut ca la Iancului la metrou sunt lipite 6-700 de afise electorale…mi-e rusine ca sunt roman si ca avem parte de asemenea tiganie chiar din partea viitorilor alesi…..

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.