• 14May

    Marti am fost invitat la o conferinta organizata de Saptamana Financiara, numita Primarii Anului 2008, la Teatrul Nottara. M-am bucurat sa vad studenti in sala, sa primesc intrebari de la ei. Fusesem de curand si in liceele din Sectorul 2 la clasa a 12-a, unde m-am intristat sa aflu ca majoritatea elevilor aveau impresia ca a fi functionar public inseamna sa lucrezi neaparat la un ghiseu. Insa, la Teatrul Nottara am cunoscut niste studenti la facultati pe profil administrativ, care-si doresc o cariera in domeniu.

    Am dezbatut impreuna problemele Bucurestiului, probleme pe care nu le vom putea rezolva niciodata fara oameni capabili. Criza de resurse umane in administratie e inca un obstacol in modernizarea Bucurestiului. Eu cred ca tinerii ocolesc aceste slujbe, pentru ca au impresia ca nu vor castiga indeajuns. Adevarul este ca domeniul privat plateste mai mult de la bun inceput, dar nu ofera nici un fel de garantie in ceea ce priveste avansul in cariera. Ca functionar public exista siguranta unui plan de cariera solid si cu timpul se pot obtine salarii la fel de bune ca in domeniul privat. Studentii care au venit la Nottara mi-au spus ca si mai mult decat salariul conteaza satisfactia pentru ei, ca ceea ce isi doresc cel mai mult este sa-si vada proiectele realizate.

    In momentul de fata, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, unde predau si eu - este in procesul de a obtine acreditare europeana. Poate cu ajutorul acestei institutii se vor specializa mai multi tineri in domeniul administratiei publice. Le urez mult succes!

    Posted by Dragos Dinca @ 11:12 am

2 Responses

WP_Cloudy
  • marian Says:

    incidentele dintre pnl si pd-lau avut loc la indemnurile de lupta date de senseiul de la cotroceni si asta e numai inceputul.

  • cristina.crivat Says:

    Ma bucur ca cineva vorbeste si despre acest subiect. Eu sunt functionar public, lucru de care sunt mandra si imi aduce satisfactii deosebite.
    Intr-adevar tinerii se feresc de administratia publica insa nu intotdeauna ar trebui sa fie asa.
    Este un domeniu ca oricare altul. Exista si in administratie publica posturi prost platite, bine platite si foarte bine platite, la fel ca in sistemul privat.
    Sa imi spuna cineva mie ca toti oamenii care lucreaza in sistemul privat sunt foarte multumiti si ca nu mai exista salarii sub 1000 RON….. hahahaha.
    Am atatea cunostinte care lucreaza inca pe 500-700 RON /luna.Astea ar fi salariile cele mai mici si in administratia publica nu? Au salariu de 500-700RON cei care au studii medii, adica referentii debutanti sau asistenti nu?
    ia sa verificati…daca nu ma credeti(ma refer la salariul net cu tot cu orele suplimentare, ca nimeni nu sta doar 8 ore la munca si apoi sparge usa nu?).Functionarii debutanti sau asistenti cu studii superioare pot incepe de la un salariu de 600-800 RON. In functie de vechime pot sari de 1000RON.
    Tot ce am spus pana acum e doar la nivel local. La nivel central discutam de salarii mai mari.
    Asa ca, repet…este diferit de sistemul privat?
    Poate doar pentru avocati, juristi si economisti, ca in rest…. este la fel.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.