• 14Mar

    Zilele acestea se implineste 1 an de cand am devenit Presedinte al PNL Sectorul 2. 6 luni am fost interimar si 6 luni ales si validat de Consiliul National Executiv al PNL. A fost o experienta destul de dura ce a presupus un mareeee consum de timp si parcurgerea a doua campanii electorale. In urma cu un an filiala avea datorii de sute de milioane, restante la plata utilitatilor, un patrimoniu neclar, evidente contabile in ceata, procese, o baza de date nefunctionala si o arhiva inexistenta. In urma cu un am am luat-o aproape de la zero, refacand intreaga baza de date. Si pentru ca in momentul in care am devenit presedinte mi-am asumat si niste obiective, iata stadiul atingerii lor:

    -la alegerile pentru Parlamentu European am obtinut 16,6%, o crestere cu aproape 2% fata de alegerile parlamentare din noiembrie 2008 (in contextul in care scorul general al PNL a scazut). Aici am obtinut un scor istoric pentru Sectorul 2 - 55% voturi obtinute de PNL intr-o sectie de votare unde nu depaseam 3%.

    -la alegerile din noiembrie 2009, in turul 1 am obtinut 28,4%, ceea ce ne-a plasat pe locul 4 in tara intre filialele PNL, iar in turul 2 am fost singurul sector din Bucuresti in care Geoana a castigat avand un primar ostil;

    -s-a  realizat baza de date cu votantii din listele suplimentare participanti la cele doua procese electorale din 2009;

    -s-a analizat dinamica voturilor pe fiecare sectie de votare, in ultimii 3 ani si implicit strategia de abordare pentru fiecare zona a sectorului;

    -s-au platit facturile restante, fara a apela decat in mica masura la contributiile din cotizatiile membrilor;

    -s-au intocmit baze de date cu cateva mii de votanti PNL;

    -a aparut ziarul Reporter Liberal

    -am reusit colectarea unei sume importante prin funds-raising

    -s-a refacut baza de date cu membri si s-au organizat alegeri in filiala

    -site-ul filialei

    -realizarea structurii de organizare stabile in vederea campaniilor electorale (zone, centre, sectii de votare)

    -peste 300 de noi membri inscrisi

    -refacerea retelei electorale

    -organizarea de departamente interne, partial functionale

    -asumarea conducerii unui mare numar de comisii de specialitate

    -promovarea, fara a fi adoptat, a sistemului de evaluare a candidatilor pentru alegerile viitoare

    … si poate cel mai important, construirea unei majoritati in Biroul Politic (luni intregi - nefunctional si ostil), astfel incat filiala sa reprezinte o voce unitara.

    Cu regret, nu am reusit inca sa “evacuez” cam 300 de membri inactivi si cativa colegi din birou ce nu au stiut ca anul trecut au fost doua campanii electorale. De asemenea, am fost prea indulgent cu lipsa de activitate a alesilor locali din sector.

    Nu stiu daca voi mai putea sa fac si aceste lucruri. S-ar putea ca acestia din urma sa-mi ia locul, nu pentru performantele lor politice, ci pentru ca eu nu am fost saltimbac in urma cu o saptamana. Le doresc succes!

    Posted by Dragos Dinca @ 12:33 am

    Tags: ,

4 Responses

WP_Cloudy
  • Boicu Alin Says:

    Stimate domnule Dragoş Dincă
    Sunt un proaspăt membru PNL, simplu membru în alt sector din Bucureşti. M-am “lepădat de politică” prin iulie 1990. M-am înscris pentru programul politic condensat limpede în Moţiunea D-lui Antonescu
    Chiar are o importanţă decisivă ce persoană aţi susţinut???
    Dacă da - spuneţi-mi rogu-vă şi mie, pot dona timpul meu liber şi altor domenii
    Eu credeam că, o dată ce votul a decis, lucrează toată lumea pentru liberalism şi pentru îndeplinirea obiectivelor, pentru impunerea principiilor din Moţiune !
    Credeam că nu vor conta decât faptele.
    Credeţi că la vârf se poate lucra “în gaşcă” pentru a impune disolutia “gastilor” din organizatii locale?
    OK, dacă nu intenţionaţi să susţineţi prin fapte Moţiunea e normal să vă fi dat deja demisia. Sau dacă, ştiu şi eu, mai e ceva ce nu spuneţi legat de exemplu de funds-raising (natura preţului plătit sau debitat în schimbul fondurilor) sau legat de viaţa organizaţiei…….. Chiar şi aşa m-aş fi aşteptat să aud de demisie de onoare nu de “S-ar putea ca acestia din urma sa-mi ia locul, nu pentru performantele lor politice, ci pentru ca eu nu am fost saltimbac in urma cu o saptamana” …
    Sau asta înseamnă că … se mobilizează o altă majoritate locală? ASTA NU AR FI CEVA NORMAL atâta vreme cât ei câştigă prin vot? (adică … prin performanţă politică?) Dacă ei ar crede că pot să facă mai mult?
    Câţi membri noi s-au înscris în ultimele 3 luni?
    De ce sunt cei vechi şi inactivi — inactivi?
    Ce inseamna “alta politica”?
    Alin

  • Dragos Dinca Says:

    @Alin, eu consider ca dupa Congres toti trebuie sa mergem in aceeasi directie, indiferent de optiunea avuta. Obiectivele asumate de o majoritate trebuie sa devina obiectivele fiecarui membru. Dar este doar parerea mea. Maine voi fi schimbat din functia de presedinte al Sectorului 2 (nu doar eu ci si presedintii altor filiale) - nu pentru lipsa rezultatelor, nu pentru ca s-ar fi mobilizat o alta majoritate la nivelul filialei (majoritatea s-a constituit legal in urma cu 6 luni cand am fost ales presedinte), nu pentru ca eu nu intentionez sa sustin ceea ce majoritatea a decis la Congres, nu pentru ca ar fi ceva de ascuns in atragerea fondurilor (care sa nu va inchiputi ca au fost mari, ci importante in raport cu resursele filialei din care nici macar curentul nu se platea regulat. Motivele sunt cu totul altele si nu tin de bunul simt ci de bunul plac.
    Eu nu plec din PNL, chiar daca am fost ofertat in ultima saptamana de toate partidele mari.
    Am sa incerc sa contribui la atingerea obiectivelor PNL chiar si din postura de lipitor de afise - am mai facut lucrul asta de multe ori in cei 12 ani de cand sunt membru PNL.

  • costi Says:

    Dragos, asa cum spuneam: Revolutia “bunului simt” s-a transformat in revolutia “bunului plac”! Si e doar inceputul! Pacat!

  • Lars Says:

    Eu ți-am zis părerea mea, că sper și i-aș sfătui să nu facă asta. Și dacă mă enervez prea rău fac și partid. :D

    PS. Miercuri seara, 19:00, St. Patrick’s, prajitura politica. ;-)

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.