• 21May

    Inainte sa scriu cateva motive pentru care votez, trebuie sa fie clar ca eu NU ma pot vota pe mine.

    Zambiti? Zambiti cat vreti. Nu locuiesc in sectorul 2. Deci eu nu ma pot vota :)

    Asa ca am motive care nu depind de faptul ca ies sau nu ies primar in sectorul 2, pentru care candidez.

    Uite motivele mele pentru care votez la aceste alegeri, si nu dau 5, ca nu pot. Dau 10.

    1. Traim dupa cum votam. Nu vreau sa decida altii cum sa traiesc eu. Sunt liberal, pentru mine decid eu.

    2. Vreau sa votez ca sa pot critica ulterior. Cum sa imi permit sa bat obrazul cuiva daca intai nu i-am acordat increderea mea si votul meu? Daca nu-si face treaba, sunt indreptatit sa-l blamez, ca doar eu, cu votul meu, l-am pus acolo.

    3. Nu vreau un primar votat doar de aia de isi iau pachetel de la el pentru a primi mai tarziu pachetele si mai mari si pe care nu-i intereseaza cine le da, numai sa le dea - pomana. Vreau ca eu, care nu vreau pomeni, dar vreau parcuri, strazi, curatenie, parcari, civilizatie, gradinite, scoli, sa aleg pe cel care cred ca le va face.

    4. Eu nu am avut nicio firma iar la INA stampila este la asistenta - vreau si eu stampila mea. Stampila de cetatean este a mea odata la 4 ani. A fi cetatean este un privilegiu. Si ma simt bine cand pun stampila ca urmare a unei decizii, mai ales daca a fost una grea si mai ales daca sunt incredintat ca este cea buna.

    5. Am cunoscut 5-6 primari care nu fura - am sa votez, daca e nevoie, inca 20-30-50 de ani de acum, pana apare si la mine unul care nu fura. In 20-30-50 tot nimeresc eu unul bun. Dar daca nu votez, nu am sansa asta.

    6. Ma enerveaza astia care isi pun numele pe toate gardurile (de la Mazare pornire) - pomul lu’ Ionescu, piata facuta de Popescu, petec de iarba amenajat de… etc. de parca nu asta ar fi treaba lor. Si care apar pe sticla in cizme si cascheta si sa inspecteze cate o crapatura intr-un perete sau cate o creanga - votez pentru ca vreau un primar pe care sa nu il mai vad la televizor 4 ani si nici numele pe gard nu si-l scrie, si pe care sa nu-l stiu ca exista decat prin ceea ce pot sa vad cu ochii mei, prin munca lui. Nu-mi plac oamenii care vorbesc mult si fac putin. Votez, ca poate gasesc un astfel de primar.

    7. Votez pentru ca vreau un primar care sa nu aiba nevoie de 2-3 ani pentru a intelege ce i se intampla. Vreau unul care stie de la inceput ce are de facut, fie ca stie el, fie ca are cine sa-l consilieze, sa se apuce de treaba imediat, nu la final de mandat.

    8. Votez pentru ca sunt tata si nu vreau ca fii-mea sa-si doreasca sa plece de pe aici cand termina facultatea, precum tat-su (inca ma mai gandesc la aceasta posibilitate, dar daca plec, ce fac? E ca si cum as fugi… ca si cum nu as vota. Nu pot.).

    9. Votez pentru ca, daca aleg bine, imi confirm faptul ca am fost capabil sa judec limpede si sa discern, sa vad printre minciuni, sa intuiesc cine chiar vrea sa faca ceva si cine vrea doar o functie din care sa poata sa-si vada de facut bani din afaceri dubioase iar daca aleg prost, macar stiu ca am invatat la ce sa fiu atent data viitoare si de ce anume sa ma feresc.

    10. Votez pentru ca insemn ceva pentru mine si consider ca votul meu poate insemna ceva pentru altii. Votez pentru ca nu sunt insignifiant si pentru ca stiu ca un vot, un singur vot, poate schimba totul. Votul meu.

    hailavot!

    Posted by Dragos Dinca @ 6:21 pm

13 Responses

WP_Cloudy
  • Hai la vot Says:

    [...] articolul integral pe blogul lui Dragos Dinca Leave me a comment [...]

  • Nenea Lars » 5 oameni pentru care as merge la vot Says:

    [...] aici atat intrebarii Alexandrei (exemple de politicieni ok) cat si lepsei cu hailavot, primita via Dragos Dinca si Adrian [...]

  • stefan Says:

    Desi nu stau sectorul 2 si nu pot vota cu tine am sa ma duc la vot la mine in sector sprulre exemplu nu sunt parcari nici in sectorul me.Mi se pare ceva normal cand am o problema la mine in sector singura mea sansa ca sa schimb ceva este prin a ma duce la vot.

  • Hai la vot Says:

    [...] aici atat intrebarii Alexandrei (exemple de politicieni ok) cat si lepsei cu hailavot, primita via Dragos Dinca si Adrian [...]

  • Cristealizari » Blog Archive » Catre politicieni: La Munca! Says:

    [...] trimit contractul mai intai catre participantii la intalnire Bodu, Gusa, Dan Dumitrescu. Cat despre Dragos Dinca, el a percutat deja, inainte sa scriu eu asta. Deh, unii chiar se misca [...]

  • habarnam Says:

    off…mai bine nu scriai postul asta. sunt cele mai proaste 10 motive pe care le-am vazut pe vre-un blog. sa luam de exemplu punctul 2. daca eu votez cu ala care nu castiga? conform punctului tau de vedere am dreptul sa-l critic doar pe cel pe care l-am votat si doar daca respectivul castiga alegerile. asta-i vrut sa zici?! esti sigur?!

    2. Vreau sa votez ca sa pot critica ulterior. Cum sa imi permit sa bat obrazul cuiva daca intai nu i-am acordat increderea mea si votul meu? Daca nu-si face treaba, sunt indreptatit sa-l blamez, ca doar eu, cu votul meu, l-am pus acolo.

  • Dragos Dinca Says:

    Daca nu castiga, nu voi sti niciodata daca a meritat votul meu :) Cat despre critica, ma refeream la cazul in care cel pe care l-am votat castiga. Desigur, daca “iese” cineva pe care nu l-am votat, si care nu-si face treaba, ii pot critica pe cei care l-au votat si l-au ajutat astfel sa castige alegerile. :)

    Mai ai vreo nelamurire cu privire la vreunul dintre cele 10 motive?

  • habarnam Says:

    greu. greu. si pe cel care castiga n-am dreptul sa-l critic, doar fiindca n-am votat cu respectivul?

  • cristina.crivat Says:

    Daca nu mergem la vot degeaba ne plangem.Asta este cel mai imprtant. Sa mergem nu?
    Cu ce drept sa ma plang daca nici macar nu imi exercit dreptul de vot prin care dau sansa unuia sau altuia sa faca ceva. Apoi pot sa spun: asta a facut sau nu a facut…; ala a a facut sau nu a facut…
    Trebuie sa ne implicam si noi cetatenii putin.

  • ana Says:

    Da, unii dintre noi nu mergem la vot. Poate din comoditate, poate pentru ca avem impresia ca nu o sa schimbam nimik.
    Nu facem nimik ca sa putem schimba ceva in bine, dar ne plangem mult.
    Asa ca…. ar fi bine sa incepem sa facem ce n-am mai facut pana acum… sa ne implicam si noi…. ca cetateni, ca oameni…

  • habarna, Says:

    dar cine a zis ca nu merg la vot?! voi cititi ce scriu eu aici sau scrietzi si voi la misto!!!

  • cristina.crivat Says:

    Confirmam cele spuse de tine. Nu ma refeream la tine, ci la altii…cei multi…

  • blerawede Says:

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.