• 25Mar

    Am citit azi o stire potrivit careia bugetarii vor fi plătiți cu un salariu fix la care se va adăuga un venit variabil calculat în funcție de performanța acestora, inclusiv pe baza feedback-ului care va fi primit de la firme și populație, după evaluări periodice pe criterii clare care urmează să fie stabilite.

    Executivul se gândește să schimbe și practica actuală de selecție a celor care vor să devină funcționari publici. Acestora nu li se va mai cere cu prioritate, la concursuri, să memoreze toată legislația în domeniu, ci le vor fi testate mai degrabă competențele și abilitățile necesare postului.

    Suna foarte frumos si se cer de muuuult timp aceste lucruri!!!

    Sa vedem insa daca exista capacitatea de a pune teoria frumoasa intr-o practica defectuoasa.

    Nici acum, cu actualul cadru legislativ, nu este impiedicata nicio institutie publica sa renunte la memorarea de legislatie atunci cand selecteaza oameni. Lipsesc insa evaluatorii de competente si abilitati.

    In materie de evaluare pe baza feedback-ului care va fi primit de la firme și populație, trebuie sa avem in vedere ca doar o mica parte a angajatilor din sistemul bugetar interactioneaza direct cu publicul. Se va evalua institutia? Nici acestea nu interactioneaza toate cu firme si populatie.

    Asadar, propunerea mi se pare o utopie, imposibil de pus in practica.

    Posted by Dragos Dinca @ 9:13 am

    Tags: ,

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.