• 19May

    Pentru ca este subiectul sezonului si in ultima vreme am scris mai ales despre reducerile din sectorul bugetar si azi am mai “cules” ceva ispravi din zona… nu despre surse de reduceri, ci despre surse de risipa.
    Am aflat ca pe la inceputul anului, la un sediu al unei institutii de asistenta sociala s-au prezentat doi domni ce i-au intrebat pe angajati de cate frigidere au nevoie (probabil intuiau ca vor fi umplute in curand cu carne cu adresa). Acestia au raspuns ca au deja unul si nu mai au nevoie de altele. Incurcati, cei doi au insistat daca macar in pod se pot depozita… raspunsul, la fel - nici macar in pod nu este loc. Dupa ceva vreme, angajatii s-au trezit la poarta institutiei cu, nici mai mult decat CINCI aparate de aer conditionat (cate unul pentru fiecare perete si o rezerva), in conditiile in care aveau deja unul, suficient pentru dimensiunile cladirii, asa ca nu au facut altceva decat sa le depoziteze prin colturile cladirii.
    Dupa o vreme, satui sa fie depozit de electrocasnice, au trimis o adresa conducerii institutiei in care cereau si MILEURI pentru a acoperi aparatele de aer conditionat depozitate … cu precizarea ca pesti de sticla mai gasesc pe acasa.
    Astfel de situatii sunt din ce in ce mai dese:
    -la o scoala s-au primit calculatoare si cei ce le-au livrat au constatat ca in depozit mai erau cateva in cutii, sigilate;
    -astfel de situatii am intalnit la multe din zecile de institutii pe care le-am vizitat anul asta - calculatoare, imprimante si alte cele, stau frumos in cutiile originale sa nu se strice - nu de alta, dar au deja suficiente;
    -la o institutie centrala urmeaza sa se instaleze un soft de gestiune, in conditiile in care mai exista deja unul identic … si exemplele pot continua.
    Crede cineva ca functionarii din aceste institutii au cerut, au alocat si au cumparat aceste lucruri? … nu, tot sefii numiti politic si pusi pe capatuiala au facut-o.

    Posted by Dragos Dinca @ 11:27 pm

    Tags:

One Response

WP_Cloudy

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.