• 08Mar

    A fost o saptamana plina de evenimente, inceputa cu venirea primaverii, calendaristic vorbind si incheiata cu Congresul PNL si o ninsoare ciudata.

    Pentru PNL s-a incheiat o perioada agitata, mai agitata decat as fi crezut, la finele careia s-a reconfirmat Presedintele si lista sa, destul de puternica dar care, cred eu, va fi dificil sa se comporte ca o echipa, tocmai datorita numelor grele ce o compun. A fost o disputa interesanta, specifica liberalilor prin decenta si transparenta, din care insa nu au lipsit culisele. Dar trebuie sa remarc ca lideri importanti ai partidului au ramas pe-afara, ceea ce a creat o tema importanta de atac, dar si o opozitie puternica pentru actuala conducere. In fine, tema listei va reprezenta multa vreme un subiect predilect al adversarilor PNL.

    Pentru PNL Sectorul 2 a fost pentru prima data dupa multi ani, cand a actionat ca o echipa, o voce unitara in sustinerea unei idei si o atitudine onesta. 21 de delegati au votat impotriva modificarilor Statutului PNL. Nu suntem o filiala aflata in tabara castigatoare, desi ar fi fost foarte simplu. Am preferat sa ne sustinem ideile, principiile si nu doar interesul. Cu toate acestea, cred ca am fost filiala cu cea mai puternica personalitate din acest Congres, generand un candidat nesustinut pentru presedinte al partidului si 4 candidati pe cele doua liste finaliste… si singura filiala mentionata de presedintele partidului in prima aparitie televizata imediat dupa Congresul Extraordinar.

    Pentru mine a fost prima candidatura pentru BPC, in care am de gand sa ajung intr-o buna zi si un bun prilej de a dovedi ca nu sunt slalomist sau saltimbac si ca nu sar dintr-o barca in alta doar pentru a fi langa invingator. Mai importante sunt verticalitatea si sustinerea celor ce la randul lor m-au sustinut pana acum, cu asumarea riscului de a nu mai fi lider de filiala. A fost un bun prilej de a ma intalni cu Nenea Lars si Nenea Iancu … dar l-am ratat pe Chinezu. Sper ca nu va trebui sa astept pana la urmatorul congres …

     

    1 martie a umplut strazile de flori

     

    3 martie - zi de nastere pentru celebritati, dar si pentru o persoana foarte draga mie

    Delegatia PNL Sector 2, intre congrese

     

    PNL Sectorul 2 dupa Congres

     

    Concluzia

    Presedinti, nepresedinti, in BPC sau pe langa, 2012 este aproape, asa ca … la munca ACUM.

    Posted by Dragos Dinca @ 1:17 am

    Tags:

6 Responses

WP_Cloudy
  • Lars Says:

    O sa te invitam la Prajitura Politica sa-l cunosti pe Chinezu si sa stam mai mult de vorba intr-o atmosfera mai destinsa.

    PS. Nu te lasa amagit de numele evenimentului! ;-)

  • costi Says:

    Bravo Dragos! Stii tu de ce!
    Mai e valabila ideea cu “transferul” meu la voi?
    Multumesc mult

  • Dragos Dinca Says:

    @Lars, de mult nu am mai primit o invitatie la o prajitura, fie ea si politica
    @Costi, oferta de transfer ramana valabila, dar sa mai asteptam cateva zile sa vedem ce ganduri au mai marii in legatura cu Sectorul 2

  • Costi Says:

    Asa este Dragos! Am omis ca sunteti “o organizatie fara organizare, lipsita de puterea de a da, la comanda unora, liberalii afara”. Si mai aveti si initiative gen Codrin… Sincer, mi-as dori sa rezistati si, impreuna cu 3 si 5, sa formati nucleul PNL Buc. Astept un semn de la tine la mom. oportun. Toate cele bune!

  • Codrin Scutaru Says:

    Draga Dragos,

    Mesajul tau a devenit tot mai autentic si ma bucura sa citesc texte pline de continut pe blogul tau.
    Intr-adevar meriti din plin sa fii felicitat. Te-am si felicitat live la Congres. Echipa PNL Sector 2 a fost unitara intr-o alegere care merita respectata. Ludovic Orban se confunda cu istoria PNL Bucuresti dar si a PNL in general. A fost unul din cei mai generosi oameni si un ministru extrem de placut, cu un stil aparte, functional. Ludovic a pierdut o batalie intr-un razboi castigat demult, acela de a fi un vertiabil liberal si un om extraordinar. PNL are insa nevoie de presedintele sau, Crin Antonescu.
    Tu esti cel care a reusit cea mai unitara mobilizare a unei filiale pentru o optiune. Ai aratat celor care te contestau ca lider ca esti de fapt un lider autentic.
    O sa citez cateva cuvinte ale lui Winston Churchill pe care mi le-a reamintit la Congres prietenul Gabi Stoiciu:
    Eu am dreptate, tu nu. Dar pentru libertatea ta de a nu avea dreptate eu voi lupta pana la moarte!
    Nu stiu cat de multe ne despart dar stiu ca sunt mai multe cele care ne unesc. O sa iti vina greu sa crezi sau poate usor dar inca mai suntem cei care facem politica pentru principii. Nu am cerut sau obtinut niciun folos materiale de pe urma apartenentei la PNL si nu de asta am facut pasul pentru politica liberala ci din convingere. Acolo m-au dus pasii de cand am venit timid pe poarta sediului de la sectorul 2.
    Drept pentru care sunt si voi fi liber.
    Am ales ca de fiecare data calea barbatiei politice de a-mi sustine punctul de vedere. A fost greu sa nu pot da votul unui prieten dar am promisiuni mai puternice fata de acest prieten, si indraznesc din nou sa iti spun astfel, pentru anii care vin.
    Asadar, stiu ca voi avea in tine un partener in drumul de cursa lunga pentru o altfel de politica. Probabil si la tine e chiar propria ta natura.
    Sa nu mai vorbim de lista, liste, scaune si planuri ale altora pentru noi. Noi ne facem singuri planurile in ceea ce ne priveste si as vrea ca asta sa fie foarte clar. Cand noi renuntam la asta, sigur ca o poate face oricine.
    Multumesc,
    Codrin

  • #PrajituraPolitica, ep. 2 « Agentia de Rating Politic. Blog. Says:

    [...] si le asteptam cu placere; dar invitatia e deschisa pentru oricine. NeneaLars imi sugereaza pe Dragos Dinca (presedinte PNL sector 2), insa astept si alte propuneri de la voi, realizabile :) Puteti sa le [...]

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.