Sectorul 2 este singurul din Bucuresti in care Geoana a castigat avand un primar ostil - Ontanu, sustinator frenetic al lui Basescu si al PDL-ului. In celelalte a castigat candidatul sustinut de primar - in sectoarele 2 si 4, cu primari PSD-PC, a castigat Geoana, ca si in sectorul condus de Andrei Chiliman. In sectoarele PDL-iste 3 si 6 a castigat Basescu.
Desi Geoana a castigat in sectorul 2 cu 89436 de voturi la 87932, sunt cateva lucruri pe care nu mi le pot explica:
-de unde a mai castigat Traian Basescu peste 35.000 de voturi (in turul I a avut 51.000)?
-cum se face ca in sectiile speciale in turul I au votat 2200 de oameni, Traian Basescu avand 670 de voturi, iar in turul II au votat 4400 din care 2600 pentru Basescu?
-cum se explica diferentele foarte mari de voturi intre sectii de votare aflate in acelasi centru de votare, in care, deci, au votat oameni din acelasi cartier - ex. sectia 327 - 358 voturi Geoana, 408 voturi Basescu, sectia 328 - 338 Geoana, 247 Basescu?
Raspunsurile cred ca le stim deja…
December 8th, 2009 at 7:58 am
Este foarte regretabil ca unii romani au ajuns sa traiasca clipa (bucurandu-se la anumite avantaje de moment) si nu mai au capacitatea de a se gandi la ce se va intampla de maine incolo, la viitorul celor care raman dupa ei.
Este dezgustator sa constati ca unii romani nu mai sunt in stare sa faca SACRIFICIUL DE A ACCEPTA SI BINELE IN CASELE LOR.
A avut foarte mare dreptate “INVINGATORUL” cand ne-a spus “UN FLEAC, I-AM CIURUIT”, caci intr-adevar a reusit sa ne “ciuruiasca”, pentru moment, visele, sperantele si idealurile de viitor.
Dar, viata merge inainte si nu trebuie sa ne lasam invinsi ! Liberalii trebuie sa fie mai uniti ca nici-odata ! Sa nu dam satisfactia adversarului de a ne fi dezbinat ci, dimpotriva ! Sa fin increzatori in deciziile viitoare ale liderilor nostrii liberali si sa fim alaturi de ei in actiunile viitoare. Asa cum rezultatul obtinut in sectorul nostru are un specific aparte, tot asa trebuie sa ne mobilizam pentru a arata ca Organizatia PNL Sector 2 are maturitatea si discernamantul necesar in a-si consolida mai mult unitatea si spiritul de invingator. Asa sa ne ajute Dumnezeu !
December 8th, 2009 at 9:40 am
ontanu in barca lui basescu si antonescu in barca lui geoana si uite asa barca lui geoana sa scufundat !!! ca partid ati facut o mare greseala prin trecerea in barca psd sa nu mai spun ca liderul a dat dovada de o lasitate si o lipsa de onoare iesita din comun sper ca voi tineri sa invatati ca nu tot timpul cei multi si lasi castiga……ex intrebare (cati soldati a avut marele STEFAN in toate bataliile lui).
tot respectul
December 8th, 2009 at 9:53 am
Dragos,
Nu stiu cat o sa conteze aceste pareri, ale membrilor simpli, ale electoratului liberal, in decizia pe care PNL o va lua maine.
Cert este ca, fara putinta de tagada, ca si intreaga societate romaneasca, PNL este impartit acum in doua.
A FI sau A NU FI la guvernare cu PD-L. Aceasta-i intrebarea!
Personal, as opta pentru consecventa si pentru pastrarea verticalitatii in politica romaneasca.
Dar ma tem ca “fructul oprit” al guvernarii e mult mai dulce decat o “cireasa amara” a opozitiei!
Vom vedea!
Tu ce opinie ai?
Costi
December 8th, 2009 at 10:52 am
Domnule COSTI,
Vad ca opinia dvs, cu care si eu sunt perfect de acord (pastrarea verticalitatii) ati postat-o pe mai multe bloguri.
Dar, analizand mai profund si luand in considerare si parerea D-lui CRIN ANTONESCU referitoare la un posibil dialog cu PDL, daca acestia vor accepta un prim-ministru liberal, inclin sa cred ca o intrare la guvernare a INTREGULUI PARTID (nu numai a unei parti), ar fi o mutare inteligenta pe scena politica. Si asta deoarece, din punctul meu de vedere, Guvernul Tariceanu ne-a demonstrat ca atata timp cat au existat liberali la guvernare, Presedintele Romaniei a stat in banca lui, lucru care nu s-a intamplat in cealalta alianta.
December 8th, 2009 at 11:26 am
Domnule Marin,
Sa fim seriosi! NU DA PD-L functia de premier pentru nimic in lume.
Daca ar fi sa fie asa, poate e o discutie de purtat. Poate!
December 8th, 2009 at 11:57 am
Domnule COSTI,
Ce-ati zice de urmatoarea formula de guvernare : Prim-ministru liberal iar guvernul format din PNL, PSD, UDMR, MINORITATI. Nici o “cutuma” nu interzice ca, partidul cu cei mai multi reprezentanti in Parlament nu poate fi in opozitie ?
Avand in vedere principiul “trebuie sa scap de cei ce m-au promovat pentru a scapa de obligatii” nu vad de ce Presedintele nu ar accepta si aceasta varianta ?
December 8th, 2009 at 12:18 pm
Domnule Marin,
Va raspund prin preluarea unui comentariu de pe blogul Alinei Gorghiu.
E doar o alta cale de a face ca proiectul lui Crin sa se materializeze.
Asadar:
“Mandatul lui Basescu conform Constitutiei expira pe data de 20 decembrie.
Se tergiverseaza pana atunci, pe tema contestatiei, validarea alegerilor.
Geoana devine, tot conform Constitutiei, presedintele Romaniei (e presedintele Senatului). Il desemneaza premier pe Johannis. Parlamentul (PSD+PNL+UDMR+minoritati) investesc Guvernul. Iar PD-L trece in opzitie.:)
Ei? Ce ziceti?
De Alex pe 8 December 2009 la 10:45 am ”
December 8th, 2009 at 12:35 pm
Domnule COSTI,
INTERESANT ! VEDETI CUM LIBERALII GANDESC APROXIMATIV LA FEL ! (sper ca Alex sa fie liberal, daca nu trebuie sa-l convingem sa fie de-al nostru)
December 8th, 2009 at 2:26 pm
Marin, asa ca intre colegi, interesandu-ma despre posibilitatea legala de realizare a unei astfel de teorii a reiesit asa:
Conform Constitutiei, mandatul presedintelui expira in momentul in care presedintele ales si validat de CC depune in fata Camerelor reunite juramantul de credinta.
Presedintele Senatului poate sa-l inlocuiasca pe presedinte, pe termen limitat, doar in caz de suspendare si imposibilitate temporara de exercitare a mandatului.
Asa ca…… nu e o teorie valabila!
December 8th, 2009 at 2:30 pm
Domnule COSTI,
Eu ma refeream strict, la structura de guvern !
December 8th, 2009 at 2:57 pm
Domnule Marin,
Sa dea Domnul ca PNL sa decida in favoarea Romaniei!
December 8th, 2009 at 3:13 pm
Domnule COSTI,
Avem o mare problema ! Mare atentie la “conduita” politica a UDMR !!!!
Tare mi-e teama ca in fostul guvern nu au fost prinsi, nu datorita refuzului PSD ci al altcuiva. Sper ca UDMR sa nu cada in plasa promisiunilor.
Facand abstratctie de toate cele ce sunt de actualitate in viata politica romaneasca, sa fim mandrii ca avem un partid demn, cu identitate istorica (singurul) si cu o ideologie pentru, si in folosul oamenilor.
December 9th, 2009 at 12:38 am
In seara aceasta, Delegatia Permanenta a PNL Sector 2 a votat in unanimitate CONSECVENTA si OPOZITIE.
December 9th, 2009 at 12:40 am
@oceanes
Ceea ce nu ati inteles a fost faptul ca noi nu am sustinut PSD-ul ci un proiect promovat de Crin Antonescu
December 9th, 2009 at 1:24 am
Dragos, nu-i asa ca era mai bine cu Tariceanu? Ei, ar fi bine la guvernare dar, parerea mea ca fara Morega. Revolutia Bunului Simt ar fi fost bine sa fi fost inceputa din interior cu Morega de la Gorj si abia apoi in exterior. Este unul din motivele din cauza carora Crin a pierdut. Acum ar fi bine sa demisioneze si sa-i lase pe altii. Nu el a declarat public la Congres ca va demisiona daca nu duce PNL la guvernare? Ce parere ai?
December 9th, 2009 at 1:34 am
@Care altii? Cred ca este pentru prima data cand PNL-ul are cu adevarat un lider. Maine vei vedea sustinerea de care se bucura Crin. Cat despre guvernare - oricine face politica doreste acest lucru dar nu oricum si cu oricine.
December 9th, 2009 at 11:20 am
http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/12/romania-de-azi.html
December 9th, 2009 at 2:27 pm
Domnule COSTI,
Foarte interesant ce spunea Maerstrul CONSTANTIN TANASE si, aveti dreptate, este valabil si pentru zilele noastre.
Dar, eu va pun altfel intrebarea:
Tanase are dreptate,
Am votat cum am stiut.
Dar, acum te-ntreb mai frate !
Oare ce e de facut ?
December 10th, 2009 at 2:51 pm
IMPRESII
Cineva spunea ca ceea ce s-a intamplat la alegerile europarlamentare a fost de fapt un exercitiu de fraudare si o “testare” a slabiciunii sistemului de vot, in vederea repetarii acestui scenariu si la alegerile prezidentiale. Oare sa fi avut chiar atat de multa dreptate acea persoana ?
Sunt un LIBERAL convins (chiar membru PNL), in turul II am votat pentru proiectele d-lui CRIN ANTONESCU dar, sunt dezamagit de PSD pentru atitudinea de dupa alegeri si, asta nu pentru ca nu ar avea dreptate ci, din urmatoarele motive:
1.Nu au fost in stare sa-si asume din prima conducrerea Ministerului Administratiei si Internelor, minister pe care acum il ponegresc;
2.D-l NICA este cel care in functia de ministru al administratiei si internelor a inventat SECTIILE SPECIALE DE VOT iar, acum, trambiteaza sus si tare ca acestea au fost folosite pentru fraudare; iata ca inca odata proverbul romanesc “NU ESTE PENTRU CINE SE PREGATESTE CI, PENTRU CINE SE NIMERESTE” se adevereste;
3.D-l DRAGNEA tot ii da sus si tare cu aservitii de la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), pusi in functie de BLAGA tocmai pentru a musamaliza fraudarea alegerilor. Intrebati-l pe D-l NICA; ce a facut prima oara cand a venit la MAI ? Am sa va spun eu: peste noapte a schimbat aprox 80% din directorii Aparatului Central al ministerului, plus secretari de stat;
4.Tot se vaita de faptul ca inregistrarile de la sectiile speciale au fost sterse din memoria calculatoarelor destinate acestui scop; de ce nu-si pun intrebarea ce este cu aceasta Circulara 650/C din 2 decembrie 2009 a BEC, care permite acest lucru ? De ce a fost data tocmai intre cele doua tururi, valabilitatea ei fiind doar pentru turul II ?
PACAT ca romanii nu au crezut in CRIN ANTONESCU ! Am fi intrat intr-o NOUA ERA A POLITICII ROMANESTI bazata pe PROFESIONALISM, COMPETENTA, DEMNITATE si RESPECT FATA DE PROPRIUL POPOR.
Ar trebui sa le transmitem acelor alegatori care au votat in schimbul unei sume de bani sau a unei pungi cu alimente urmatorul mesaj: DRAGI ROMANI ! SUMA DE BANI SI PUNGA DE ALIMENTE PE CARE LE-ATI PRIMIT IN SCHIMBUL VOTULUI DVS. ESTE PORTIA CARE TREBUIE SA VA AJUNGA TIMP DE 5 ANI ! SA DEA DUMNEZEU SA TRAITI PRECUM ATI GANDIT LA BINELE NOSTRU, AL COPIILOR SI NEPOTILOR NOSTRII !