Un an nou 2010 de 10!
-
31Dec
-
29Dec
Elena Basescu, Honorius Prigoana … urmeaza probabil Ana Maria Geoana si Diana Videanu
Toti tineri de perspectiva.
Ce nu inteleg este de ce tin parintii lor sa le calce pe urme. Oare “tanarul de perspectiva” Prigoana, avea aceleasi sanse de candida in Colegiul 1, daca il chema Ionescu, Popescu sau Gheorghe? Cu siguranta NU… si din ce am vazut la Realitatea ieri, recita bine poeziile PDL, in rest -sa mai citesca ceva carti, macar colectia Adevarul, ca tot e la moda.
Ceusescu a murit, traiasca Ceausestii…
-
28Dec
Sunet nou pentru telefonul meu: Metallica - The Day That Never Comes. Asa, de opozitie…
Tags: metallica
-
25Dec
Craciun frumos si luminos, impliniri si bucurii va doresc!
-
23Dec
Imaginati-va ca faceti parte dintr-o echipa de fotbal, ce a inceput sa joace, sa castige si sa genereze lideri. Toate acestea pentru ca jucatorii au inteles sa respecte deciziile tactice si sa fie mult mai disciplinati. Numai ca unul dintre jucatori, candva capitan al echipei nationale, a dat o pasa la adversar … se mai intampla. Insa a doua oara iarasi a pasat la adversar, premeditand acest lucru, a intrat prin alunecare la un coleg de echipa, a nesocotit si contestat deciziile strategice.
Ce-i de facut?
Il trimitem pe banca de rezerve, la echipa a doua sau ii diminuam contractul unilateral - varianta Mitica Dragomir? Sau poate este necesara o pauza pentru a se odihni si reflecta la situatia creata? Exista si varianta expulzarii direct in tribuna langa galeria adversa…
Insa acum este pauza competitionala si postul Craciunului asa ca o pasa la adversar a unui simplu jucator, candva o mare glorie, nu afecteaza rezultatul campionatului. Pe de alta parte nu avem nevoie de martiri si nici nu vrem sa pacatuim fata de jucator sau echipa, asa ca nu-i putem transmite decat “Craciun fericit”!
Dar la prima reunire a lotului, echipa va lua o decizie in privinta sa…
-
22Dec
Nu stiu la ce va ganditi voi, dar este vorba despre pag. 69 din Programul de guvernare, unde ni se povesteste despre ce se va intreprinde in domeniul reformei administratiei publice. Si pentru ca de azi sunt oficial in OPOZITIE, mi-am propus sa lansez o noua categorie pe blogul meu - 69 - Reforma administratiei publice.
O prima observatie este aceea ca obiectivele reformei sunt aceleasi din ultimii 20 de ani, de unde trag concluzia fie ca sunt asa de complexe de nu le mai atingem odata, fie nu putem gasi altele.
Ca prima observatie de ansamblu, constat ca se bate tare moneda pe descentralizare. Eu sunt fan descentralizare, dar nu ca finalitate in sine ci ca instrument prin care se asigura cresterea calitatii serviciilor publice. Asistam din punctul meu de vedere, la o fortare a descentralizarii, ce nu tine cont de capacitatea administrativa a autoritatilor locale si care nu va avea ca efect decat intarirea puterii discretionare a administratiei locale. Altfel spus, acest proces se va incheia prin crearea de mici feude ale primarilor, care vor taia si spanzura pe mosiile lor. Cine va fi cel mai castigat? … evident cel care are in acest moment cei mai multi primari.
De fapt aceasta (des)centralizare, asa cum apare in programul de guvernare, nu face altceva decat sa conduca la un “totalitarism local”, in care primarul va controla totul - politie, scoala, mediu de afaceri etc. In conditiile in care se insista foarte tare pe diminuarea controlului de legalitate exercitat de catre prefect asupra administratiei locale, simplul cetatean va fi la bunul plac al primarului (deja este). As fi de cord cu o astfel de solutie daca ar functiona controlul “colectivitatii”, civic, dar inca nu este cazul.
Chiar daca in viitor puterea centrala va reveni altcuiva, cea locala va apartine celui ce “descentralizeaza” acum.
Tags: descentralizare, reforma
-
20Dec
Tocmai am incheiat o discutie cu un personaj care a votat la Sevilla, Spania si mi-a relatat ca s-a practicat votul prin “delegat”. Adica s-a permis ca o persoana sa voteze pentru alte 5-6 ale caror pasapoarte le detinea. Dar avem deja Guvern, restul nu mai conteaza. Doar sa ne pregatim “delegati” pentru localele din 2012.
Tags: delegat
-
10Dec
Am gasit cateva opinii interesante pe un blog nou nout, cu denumirea uneia dintre cartile mele preferate
-
08Dec
Sectorul 2 este singurul din Bucuresti in care Geoana a castigat avand un primar ostil - Ontanu, sustinator frenetic al lui Basescu si al PDL-ului. In celelalte a castigat candidatul sustinut de primar - in sectoarele 2 si 4, cu primari PSD-PC, a castigat Geoana, ca si in sectorul condus de Andrei Chiliman. In sectoarele PDL-iste 3 si 6 a castigat Basescu.
Desi Geoana a castigat in sectorul 2 cu 89436 de voturi la 87932, sunt cateva lucruri pe care nu mi le pot explica:
-de unde a mai castigat Traian Basescu peste 35.000 de voturi (in turul I a avut 51.000)?
-cum se face ca in sectiile speciale in turul I au votat 2200 de oameni, Traian Basescu avand 670 de voturi, iar in turul II au votat 4400 din care 2600 pentru Basescu?
-cum se explica diferentele foarte mari de voturi intre sectii de votare aflate in acelasi centru de votare, in care, deci, au votat oameni din acelasi cartier - ex. sectia 327 - 358 voturi Geoana, 408 voturi Basescu, sectia 328 - 338 Geoana, 247 Basescu?
Raspunsurile cred ca le stim deja…
Tags: campanie
Recent Comments