• 25Nov

    II apartin Olgai Cepoiu, postate intr-un comentariu…

    Niciodata Basescu nu ma va convinge ca un om va putea face treaba: presedintelui, premierului si a 20 si ceva de ministri. FIZIC nu este posibil! Dar nu pot crede ca un om va putea gandi mai bine decat o echipa. Iar in sprijinul afirmatiilor mele vin aceste luni de guvernare PDL-ista dezastruoasa in care Basescu a fost presedinte, premier si ministri.

    Ecuatia lui Antonescu:
    -Daca l-ar sustine pe Basescu ar pierde “definirea lui” din acest moment, iar 35% dintre cei care l-au votat vor fi tradati. Ce se va intampla cu PNL? Cel mai sigur va disparea de pe scena politica. PDL este un partid fara ideologie si tare i-ar mai placea sa-si atribuie liberalismul.
    -Daca l-ar sustine pe Geoana si-ar dezamagi iar votantii anti-PSD. PNL ar ajunge la guvernare (PSD ar face orice concesie MARE), ar lua o pauza -binemerita PDL si Basescu.
    Daca iese Basescu vom avea parte ori de un partid totalitar (in scurt timp) ori de o continuare a acestui anarhism politic.
    Nu stiu de ce inclin spre Geoana(ha, ha, dreapta voteaza stanga reformata) ca fiind o solutie daca primarul Sibiului ar deveni prim-ministru. Se spune de Geoana ca-i slab. Dar noi avem nevoie de un presedinte slab (modelul Ceausescu si modelul Basescu -actual- sunt regimuri antidemocratice) . Un presedinte care sa nu vrea sa-si depaseasca prerogativele. Si sincera sa fiu Geoana totusi a spalat fata PSD-ului (au mai ramas cateva zone intime dar…exista speranta).
    In concluzie, indiferent de solutie Antonescu va pierde:
    -nu intra la guvernare, ramane in opozitie, exista riscul ca peste 5 ani Antonescu sa fie in imposibilitatea de a candida (Ceausescu nu a avut contracandidati).
    -sustine Geoana, intra la guvernare, va fi o guvernare grea, mai grea decat a avut-o Conventia dupa PSD.
    -sustine Basescu, il legitimeaza si ii legitimeaza si formatiunea ca fiind de dreapta.
    Si vom spune Doamne-ajuta! Iesirea la vot a studentilor, a tinerilor este un semnal ca poate mai avem o sansa si ca poate vom gasi o solutie sa stavilim expansiunea basesciana si sa ne aparam democratia firava.

    Si in loc de concluzie:
    Am vazut pe Realitatea un sondaj care spunea ca cei cu studii superioare au votat Antonescu. Nimic nou! Dar am vazut la sectiile speciale studentii votand (cei care au apucat). Nici PNL si nici altcineva nu a crezut ca mesajul lui Crin va scoate aceasta categorie “vaccinata” la vot.
    Sunt sigura ca este vorba de un vot pozitiv, pentru ca aceasta categorie votand “anti” s-a vaccinat (mai ales in 2004)! Ei chiar l-au votat pe Crin pentru ceea ce este, pentru bucata pozitiva din discursul sau. Ei au putere de decizie si votul anti nu i-ar fi tentat. Singurul motiv pentru care vor iesi iar la vot in turul doi nu va fi “anti-basescu” ci masurile liberale prezente in viitorul guvern. Vom trai si vom vedea… dar ei sunt PRIMII OAMENI LIBERI AI ACESTEI ROMANII.

    In acest moment imi plac criticile PDL-istilor: “vai PNL cu PSD?” Acum o luna si ceva ei cu cine guvernau/mimau guvernarea? Ori PSD-ul lor era parfumat, iar cel al liberalilor provoaca indigestie? Cui? CRED CA LOR! Si uite “BUMERANGUL” s-a intors!

    Posted by Dragos Dinca @ 12:16 am

2 Responses

WP_Cloudy
  • liviu Says:

    Salutare Dragos,

    Nu stiu cum se vede de la Bucuresti dar din Toronto i-l vad pe presedintele vostru liberal ca fiind omul politic al momentului.Cu un pic de tact , domnia sa si-ar putea negocia functia de prim-ministru, dar intr-o alianta cu PD-L si nu cu baronii lui Geoana. Ma surprinde f. tare aceasta pripa a lui Crin de a se arunca in bratele lupului Vanghele, si a vanatorului Nastase.Ti-as aminti si de abilitatile diversioniste ale Bunicutei cand a chemat minerii sa va rada cu ciomegele “la idei”.Eu pot sa-ti spun si ca,ascensiunea lui Crin in fruntea PNL i se trage de la Presedintele Basescu pe fondul de hartuire a lui Tariceanu.
    Una peste alta, vreau sa-l felicit pe domnul Antonescu pentru relansarea politica a PNL, dar mi se pare ca ar trebui sa-l traga cineva de maneca si sa io spuna in buze : “Bre Crinule, tu esti cel care preiA stafeta, dar nu de la Geaoana care si el sa repezit sa o ia dar .. NU VEZI CA NU O ARE ?”

  • tibi Says:

    Situatia actuala in parlament:
    Sunt 3 forte:
    -PSD
    -PDL+independenti
    -alianta PNL-UDMR +minoritatile.Daca Iohannis devine premier si atata timp cat va fi premier PNL-ul si-a fidelizat UDMR-ul si minoritatile.
    Alianta PNL-UDMR +minoritatile este cel putin la fel de puternica ca si celelalte doua si poate negocia de pe pozitii egale cu oricine.Cand conlucrarea cu PSD-ul intra in impas se poate negocia cu PDL-ul (daca intra timp scapa de Basescu si dupa ce luptele interne din PDL se vor micsora) asa incat acum pozitia PNL-ului este puternica si PNL-ul transforma infrangerea intr-o victorie partiala daca Iohannis ajunge premier(chiar daca nu este liberal).Pozitia de premier este foarte puternica(a demonstrat-o Tariceanu).
    Sa speram ca nu se vor face greselile antiliberale din timpul lui Tariceanu (cand ponderea salariilor celor angajati la stat a crescut de la 5% din PIB la peste 8% din PIB si numarul angajatilor la stat a crescut cu 50%)

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.