• 23Oct

    Este un exemplu al birocratiei generata de functionari, din teama si necunoastere. Am fost cu niste cunostinte sa isi schimbe buletinele. In mod normal, pentru aceasta operatiune ai nevoie de:

    - un formular completat

    -o taxa de 4 lei

    -vechiul buletin

    -certificatul de nastere

    -  certificatul de casatorie in cazul schimbarii numelui

    -dovada proprietatii (contractul de vanzare cumparare, eventual intabularea si ultimul cadastru).

     

    Fata de acestea s-au mai cerut: copie certificat de casatorie (desi nu si-a schimbat numele), autorizatia de construirea casei, numarul postal, procesul verbal de receptie (desi toate acestea apar in ultimul cadastru, de care, culmea nu a fost nevoie). 

    Si uite asa, s-a dublat numarul de acte solicitate…

    Posted by Dragos Dinca @ 3:49 pm

    Tags:

One Response

WP_Cloudy
  • MARIN Says:

    Sunt foarte adevarate cele relatate de dvs. De aceea trebuie sa militam pentru alegerea D-lui CRIN ANTONESCU in functia suprema in stat. De ce ? Pentru faptul ca spre sfarsitul guvernarii Tariceanu au existat initiative de reducere a cheltuielilor administrative, idee care nu a mai fost preluata de actuala guvernare. Cea mai simpla solutie ar fi ca, aceste servicii generatoare de acte de identitate sa fie interconectate cu Centrul National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Populatiei (CNABDEP), cetateanul netrebuind decat sa faca dovada ca este persoana in cauza (pe baza BI/CI vechi sau a altui act oficial).

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.