• 15Apr

    In orice functie politica, indiferent de mandat sau perioada de numire, trebuie sa avem bagajele facute in fiecare zi. Nu este timpul sau locul pentru ganduri de stabilitate iar perenitatea nu este de dorit. Noaptea trecuta (pe la ora 3 cred) Monitorul Oficial a confirmat incetarea mandatului meu la Institutul National de Administratie si inceputul mandatului pentru dl. Mircea Cosea.

    Dincolo de mandat pentru mine se incheie o perioada de aproape 8 ani de colaborare cu INA, timp in care am fost lector, consilier al Directorului general si in final am condus acest institut. A fost o perioada frumoasa, in care am invatat foarte multe lucruri si am cunoscut multi oameni. Am inceput ca pustan proaspat absolvent de facultate si inchei cu parul alb.

    Acum, la final, doresc sa le multumesc oamenilor de la INA pentru sprijin, pentru tot ceea ce am invatat de la ei si pentru ca au inteles sensul “echipei”. De asemenea, doresc sa le multumesc celor care au sprijinit demersurile de profesionalizare a angajatilor din sectorul public si miilor de cursanti de la programele INA.

    Cei ce vin nu au o misiune usoara, avand in vedere ca banii alocati pregatirii profesionale sunt din ce in ce mai putini. Totusi pornesc de la o “zestre” de 20 de miliarde (sper sa existe capacitatea de a incasa acesti bani). Le doresc sa depaseasca performanta de 60 de miliarde de anul trecut.

    Ma gasiti la facultate unde ma ocup in continuare de actuali si viitori functionari publici. Evident, nu voi abandona activitatea politica pentru ca imi doresc ca intr-o zi sa revin la INA (cu conditia ca INA sa existe in continuare- lucru ce depinde doar de noua echipa de conducere).

    Sarbatori fericite si succes d-lui Cosea!

    PS

    Fetita mea este cea mai fericita pentru ca de acum va avea un tatic mai putin ocupat.

    Posted by Dragos Dinca @ 5:21 pm

8 Responses

WP_Cloudy
  • Lars Says:

    Bafta in continuare! :)

  • zuve Says:

    păcat că din nou aceşti dinozaurieni, gen coşa ajung să ocupe funcţii cu o mare responsabilitate în administraţie.În afară de nişte discursuri sforăitoare,coclite şi de mult apuse ce a făcut acest domn coşa? Simplu. Nimic.

  • Codrin Scutaru Says:

    S-a incheiat o perioada din viata ta, plina de impliniri, in care ai evoluat atat ca om de administratie cat si ca om politic. Vei reveni intr-o zi la INA, cu siguranta. Pana atunci, felicitari pentru ce ai facut si bucura-te de timpul liber ceva mai mare pe care-l ai acum. Sarbatori fericite!

  • Alexandru Marin Says:

    Adica nu poate fi contestata aceasta decizie ? :-?

  • adrian Says:

    Buna
    Domnule Profesor salutari de la un fost student care a apreciata traiectoria administrativa si politica pe care vati inscris din anul 1998, cand ne-am cunoscut , eu eram un student boboc iar dumneavoastra un tanar seminarist.
    Cred ca orce sfarsit e un nou inceput desi eu acum ma aflu in “tabara puterii”, in provincie, descoper pe zi ce trece in gradina administratiei publice locale, multi gradinari slabi pregatiti, formarea lor e o mare necesitate de aceia ma bucura ca veti continua sa ramaneti in domeniu.

  • Dragos Dinca Says:

    @Adrian
    Uneori am impresia ca sunt bucatari ce lucreaza in aceasta gradina a administratiei publice … dar sa nu generalizam. In ultimii 3 ani am cunoscut multi tineri functionari ce isi doresc sa faca ceva, doar sa fie putin incurajati.
    @Alexandru
    Evident ca se poate contesta dar cred ca sunt lucruri mai importante de facut in perioada urmatoare.

  • costi Says:

    Pastele este atunci cand:

    ne oprim putin din agitatia vietii de zi cu zi si ne privim sufletele,
    ne amintim si meditam la cuvinte precum: credinta, speranta, lumina, iertare, incredere, rabdare,
    ne gandim la un sens al vietii si la un nou inceput,
    ne propunem sa fim mai buni si mai ingaduitori cu semenii nostri,
    reunim intreaga familie,
    ne jucam cu copii nostri,
    ne vizitam prietenii,
    facem planuri de vacanta.

    Fie ca Sfanta Sarbatoare a Pastelui sa va aduca, dvs. si celor dragi, sanatate, pace si liniste, sa va lumineze sufletul si viata, ocrotindu-va casele, iar Iepurasul sa va puna pe masa un cos mare cu cozonac, vin, oua rosii si multe bomboane de ciocolata

    Hristos a inviat !

  • ramona Says:

    Dragos, acum am aflat de schimbarea ta din functie. Inca nu-mi vine sa cred cu toate ca ma asteptam. Din pacate nu faceai parte din niciunul din partidele de la guvernare asa ca trebuia sa dispari, indiferent de toate lucrurile bune pe care le-ai facut acolo. Ma mir sa vad ca echipa ta a mai ramas pe-acolo. Sau inca nu s-au facut modificarile pe site .. In fine, noi suntem alaturi de tine oricand si cu orice, asa ca da-ne de stire in ce proiecte mai vrei sa te implici pe viitor si poate ne unim fortele. Toate cele bune si multa sanatate.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.