• 10Apr

    In urma cu trei ani se pomenea de INA (Institutul National de Administratie) doar prin intermediul scandalurilor de pe aici. Mai multe auzeam despre INA Center …

    Azi a ajuns subiect de interes, facandu-si aparitia in discursul premierului, ceea ce demonstreaza ca a devenit o institutie importanta, apreciata si RAVNITA. Concluzia - nu am stat degeaba pe acolo. Singura problema e ca cel care va veni, va trebui sa lucreze cel putin in viteza a IV-a pentru a mentine ritmul.

    Ii doresc succes!

    PS

    Sper sa nu dispara INA

    Posted by Dragos Dinca @ 8:20 pm

    Tags: ,

4 Responses

WP_Cloudy
  • Codrin Scutaru Says:

    Mai jos e comentariul deja postat pe blogul meu.
    http://codrinscutaru.blogspot.com/2009/04/schimbare-cu-orice-pret-la-institutul.html
    Am auzit, de la diverse colturi, cum ca va fi resapat politic Mircea Cosea (67de ani), unul din analistii economici ai anilor ‘90, membru al PDSR, APR, UFD, PNL si de vreun an si in PD-L. Pierzand alegerile parlamentare dar si un loc eligibil pentru europarlamentare, se vrea ca Mircea Cosea sa fie rasplatit cu un post caldut in administratie, in subordinea MAI. Nu de alta dar INA nu prea arata ca o structura invechita de interne ci a institutie moderna administrativa.
    Mircea Coşea şi Şerban Mihăilescu au primit, pe 24 octombrie 2006, de la CNSAS, verdict de necolaborare cu Securitatea, insa, in premiera, Colegiul a stabilit atunci că aceştia au fost ofiţeri sub acoperire ai poliţiei politice comuniste.
    Actualul director general al INA, Dragos Dinca, are 32 de ani si este specializat chiar in administratie publica. Dupa terminarea facultatii, a ramas asistent universitar ajungand lector in prezent. A militat pentru reducerea birocratiei dar si pentru mai multe proiecte de modernizare a sectorului 2 dintre care a ramas celebru cel cu locurile de parcare. Nu a colaborat nici cu Securitate si nici nu a avut timp sa devina traseist politic. A avut timp sa studieze si sa incerce sa-si construiasca o cariera in sfera administratiei publice, ca profesionist. A vrut sa arate si altor tineri ca se poate reusi in acest domeniu prin munca si perseverenta. Acum, dupa 3 ani de conducere a INA, este chiar pregatit sa continue cu succes.

    Se loveste insa de o dorina a premierului Boc, se pare, care doreste sa-l treaca strada spre INA pe mai varstnicul sau coleg, care insa nu e foarte convins de necesitatea pentru sine a acestei functii.

    Domnule Boc, eu va propun sa-l luati pe profesorul Cosea consilier de stat pe probleme economice la Guvern. Se va simti mai in largul sau in Palatul Victoria decat la conducerea unui institut de cursuri pentru functionarii publici. In plus, aveti nevoie de specialisti buni in economie in aceste momente, mai mult ca oricand.

    Invatati de la Traian Basescu, mentorul dvs., care a pus la conducerea serviciilor SRI si SIE, oameni din PSD si PNL, adversarii sai politici de atunci.

    In plus, conform art. 4 al OG nr.81/2001 privind functionarea INA, directorul general al INA este numit pentru un mandat de 4 ani, fara a se mentiona nimic in legatura cu motivele incetarii acestui mandat. A, ba da, se mentiona ceva de posibilitatea reinnoirii acelui mandat si nimic despre incetarea sa.

    Lasati un tanar la conducerea Institutului National de Administratie, nu de alta dar poate mai atrage si alti tineri capabili in admnistratie!
    Astept cu interes si comentariile altor colegi care au fost, sunt sau sunt interesati de administratie pe aceasta tema!

  • Alice Says:

    Indiferent de culoarea politica, ca om ati dovedit ca sunteti o persoana deschisa, ne-ati sustinut de fiecare data cand am venit cu vreo idee noua si nu numai, ne-ati incurajat dezvoltarea personala si pot sa sustin ca am muncit cu placere sub coordonarea dvs.

    Vreau sa va multumesc si va doresc mult succes in continuare si chiar daca ati fost „dezbracat” de aceasta functie, nu va pierdeti increderea pentru ca oamenii buni vor razbi si sunt convinsa ca ne vom mai intalni in sistemul administratiei publice. :)

  • Dragos Dinca Says:

    Multumesc Alice. A fost o experienta placuta la INA. In 3 ani am invatam foarte multe si m-am schimbat mult. Cred ca de la fiecare dintre oamenii de aici am invatat cate ceva. Iti doresc mult succes in ceea ce faci. Ai dovedit ca faci foarte bine.

  • zuve Says:

    “Profesor îţi este orice om de la care poţi să înveţi…

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.