• 23Feb

    Eu o vad cam asa:

    Articol unic
    Venitul net in sectorul bugetar, de la o singura sursa, incluzand sporurile, pentru angajatii cu norma intreaga, este cuprins intre 1000 si 10.000 RON. Nivelul venitului se stabileste prin decizie a organismului de conducere, pe baza criteriilor de performanta adoptate pe domenii de activitate, cu consultarea sindicatelor.

    Nu cred in alta varianta pentru ca:
    -sectorul bugetar este foarte eterogen: medici, profesori, pompieri, politisti, functionari publici, parlamentari, primari, soferi, secretare etc. Nu prea putem pune in acelasi cos mere, pere, cirese si prune uscate.
    -cariera fiecarei categorii este foarte diferita (de. ex. medicii isi incep cariera pe la 30 de ani iar un functionar cu studii superioare pe la 22), evolutia in cariera se face dupa criterii diferite - a se vedea profesorii
    -nu se poate pune egal intre un medic primar, un profesor si un director dintr-o primarie (nu exista termen de comparatie)
    -nu exista nici macar o imagine clara a ocupatiilor din sectorul bugetar pentru ca Ministerul Muncii nu se ocupa de functionarii publici, ANFP nu se ocupa de personalul contractual iar de demnitari si alesi nu se ocupa nimeni
    -standardele ocupationale pentru personalul bugetar nu sunt actualizate, sunt in urma rau, cam prin evul mediu
    -legea nu poate functiona fara a stabili inainte criterii de performanta - altfel cei carora le va scadea salariul vor fi demotivati

    Posted by Dragos Dinca @ 11:56 pm

    Tags: , , ,

4 Responses

WP_Cloudy
  • KodrutZ Says:

    Demnitarii alesi se ocupa de ei singurei, si inca a naibii de bine! :|
    Legea ar fi frumos sa aplice criteriile de plata si utilizare a bugetului din parlamentul european la noi in senat si camera…

  • Dragos Dinca Says:

    Si la Parlament ar trebui salarizare in functie de performanta dar nu in functie de numar de proiecte de legi sustinute…
    Vom fi noi de mult tarana cand se va intampla asta.

  • Codrin Scutaru Says:

    Da, ai dreptate.
    Stii ce ma enerveaza cel mai mult? Ca nu s-a reusit rezolvarea situatiei celor de la Bursa Guvernul Romaniei. Am putea fi aratati cu degetul peste tot pentru nerealizarea asta. Si eu am incercat sa misc ceva pentru ei cat eram la educatie, am inteles ca si tu ai facut asta si ca mereu au avut usa deschisa la tine dar una pana alta nu s-a intamplat nimic.
    Producem manageri publici si apoi se stramba din nas cand vine cate unul intr-o institutie mai “autonoma”, gen SGG. Nu-i asa?
    Tie ti-ar conveni sa-ti faci 2-13 specializari prin Londra si Harvard si apoi sa te ia in ras niste functionari cu stelele aliniate pe umar?

  • buget Says:

    vechimea in functia publica nu trebuie neglijata , fiecare sector bugetar are particularitati ,una este sa stai in birou la caldurica sa nu te deranjeze nimeni ,una este sa ai teren,relatii cu publicul,incasarea veniturilor pentru care tie frica sa iesi pe strada sa nu -ti dee contribuabilul cu ceva in cap.
    De 18 ani astept salarizarea bugetarilor dar cred ca ies la pensie si nu va fi decat un fiasco

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.