• 08Jan

    INA este singurul loc unde se organizeaza Programul de formare specializata pentru inalti functionari publici. Cei care ocupa astfel de functii (prefecti, subprefecti, secretari generali din administratia publica centrala, inspectori guvernamentali) sunt obligati sa il urmeze. Cei ce intentioneaza sa ocupe astfel de functii trebuie sa il urmeze. Nu se compara cu niciun program universitar sau de perfectionare pentru ca este foarte interactiv si se bazeaza pe dezvoltarea de abilitati si competente, nu pe toceala. Detalii aici.

    Posted by Dragos Dinca @ 10:13 am

    Tags: , , ,

4 Responses

WP_Cloudy
  • Lars Says:

    Rămâi director la INA? Nu te schimbă politic?

  • Dragos Dinca Says:

    Teoretic, mai am un an si ceva de mandat, practic - bagajele sunt facute dar trebuie sa imi fac munca aici pana in ultima zi.

  • Codrin Scutaru Says:

    Dragos, eu cred ca cel mai bine iti cauti altceva de facut si iti dai demisia. Nu cred ca o sa lase un guvern format din doua partide politice, ambele bine orientate in ale guvernarii, sa aiba un secretar de stat liberal la INA, fost candidat PNL la PS2 si in colegiul 5. Parerea mea e ca prigoana (nu Silviu Prigoana) o sa pasca toti liberalii din sistem. Vorbeam mai deunazi cu un inspector scolar judetean care era aproape sigur ca va fi schimbat, functie cu o miza mult mai mica ca a ta.
    Uite, chiar analizam ce propunea seful PSD Suceaa, Gavrila Mirza, adica sa propuna o lege prin care toti prefectii dar si sefii deconcentratelor sa fie numiti politic, ca sa poata rezolva si problema asta. Ce parere ai de asta? Se va putea sau nu?

  • Dragos Dinca Says:

    Cum spuneam, bagajele sunt deja facute, dar asta nu inseamna ca trebuie sa stau acasa … o zi, o saptamana cat mai stau pe aici trebuie sa ma asigur ca lucrurile functioneaza. Imi reiau in forta activitatea didactica de la SNSPA, la care nu am renuntat (cartea mea de munca este acolo). Cat despre povestea cu prefectii - orice este posibil dar va fi greu de explicat la UE pentru ca depolitizarea a fost o cerunta in 2004. In ceea ce priveste deconcentratele nu ar fi normal sa se politizeze, dar nu ar fi decat o reglementare a realitatii. Nu suntem capabili sa intelegem continuitatea administratiei si faptul ca acolo trebuie sa punem niste profesionisti pe care sa ii evaluam in functie de rezultate.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.