• 23Nov

    Asa spune Trafic.ro.

    Si ce daca? Credeti ca ma ajuta la ceva? Credeti ca voi castiga voturi?…

    NU. Pentru ca internautii, cu ceva exceptii, nu voteaza. Poate doar cei ce intra pe forum la Click sau Can Can si cei ce downloadeaza manele. Internautii citesc, isi dau cu parerea, critica si pleca la ski pe 28 noiembrie iar pe 30 stau la un vin fiert la baza partiei si se intreba cum o sta prezenta la vot.

    Pe net nu sunt pensionarii pe care ii gasesc cu sapte caciuli in cap pentru ca s-au debransat si, desi au copii, nepoti si vecini suna de pe mobil un candidat sa le cumpere o paine. Nu sunt nici micii intreprinzatori de campanie care vor sa ia si ei un ban pentru un banner amplasat la balcon. Nici cei care deschid usa cu o fata acra ce se lumineaza cand primesc ceva (orice, dar sa nu fie de hartie), dupa ce iti spun de la obraz: “ce ne dati?” Nu sunt nici cei care intreaba: “sefu, da un pui acolo, o sticla de ulei, nu ne dai si noua, ca te votam sa moara, sa faca, sa dreaga…?” Sigur nu sunt nici “sefii de clanuri” care spun: “ai nostri voteaza cum spunem noi bossu’, ca altfel le rupem capu’, ca doar noi am pus si primaru’”. Ce sa mai spun de oamenii din ghetouri… ei sunt “calcati” doar in campanii electorale si sunt imuni: nu mai cred nimic din ce li se spune si nici macar nu asculta. Doar cantaresc candidatul, se uita in ochii lui si incearca sa-i citeasca sufletul.

    Dar toate aceste categorii merg la vot: pentru un salam, pentru un pix, pentru ca mai spera sau pentru ca pur si simplu au undeva intiparit ca asa trebuie. Cum mi-a spus azi nea Florica intr-un ghetou din Pipera, unde, daca ninge, nu cred ca se mai poate ajunge: “suntem vai de mama noastra dar merg la vot ca asa trebuie, nu mai cred in nimeni, dar poate se intampla ceva. Daca nu merg nu pot sa-i critic… oricum sa fie bine!”

    Posted by Dragos Dinca @ 1:08 am

    Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses

WP_Cloudy
  • Razvan Says:

    Buna ziua. Vorbesc in numele familei mele (destul de numeroase) care sta in colegiul pentru care candidati. Am vrea sa stim pozitia dvs. in raport cu strangerea de pe strazi si cu eutaniasierea cainilor comunitari ce petrec mai mult de 14 zile in adapost si nu isi gasesc noi stapini. In prezent, in Bucuresti exista intre 30.000-80.000 de caini comunitari pe strazi (statisticile difera in functie de sursa).

    In prezent exista o lege care interzice eutanasierea cainilor.

    O sustineti sau veti promova abrogararea ei? Precizam ca dorim un raspuns clar si lipsit de ambiguitate. Multumim frumos.

    PS. Adresam aceasta intrebare tuturor candidatilor.
    PPS. V-am adresat aceasta intrebare si pe thinkopolis.eu

  • Dragos Dinca Says:

    Gasiti un raspuns oferit acum cateva luni
    http://www.dragosdinca.ro/pagini/maidanezii-blocului.php
    Nu sunt de acord cu eutanasierea dar nici pe strada nu vreau sa-i vad. Sunt bani pentru a-i tine in adaposturi dar acum acest lucru este o mega afacere. Sunt si ONG-uri care vor sa se ocupe de ei …

  • Codrin Scutaru Says:

    Nu la NU-ul asta trebuie sa te gandesti ci la ce faci tu pentru PNL in sectorul 2, la ce faci tu pentru cei ca noi care vrem sa se schimbe ceva, la ce poti face pentru ca o parte din Bucurestis a redevina Bucuresti si nu un fel de Voluntari-Buftea!
    Pe net suntem noi care te citim, pe net suntem noi langa care vei face politica inca 4 ani si langa care poti realiza, fara disonante cognitive majore, foarte multe!
    Fara a suna prea triumfalist, cred ca oricum noi toti care gandim ceva, cumva, care schimbam ceva, cumva sau macar incercam, facem un pas. Urmatorul pas trebuie sa-l facem impreuna. Aici NU stiu ce va fi.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.