2 Responses

WP_Cloudy
 • Costi Says:

  Aici e cu dus si intors.
  Imaginile de la TV vorbesc singure!

 • costi Says:

  Pe 03/25 octombrie a.c., pe blogul meu, am avut cutezanta si am postat doua articole despre ceea ce se intampla in aceste zile in tara, despre ce mai fac liberalii si guvernul lor, sperand ca, astfel, printr-o simpla opinie, printr-un simplu privilegiu de a spune ce gandesti, nu faci nimanui rau, nu deranjezi pe nimeni ( “da-l dracu de fraier, ce conteaza ce spune el”, asa credeam ca vor reactiona unii, altii, etc. ), ci doar reusesti a atrage atentia cuiva si, poate, parerea ta o sa fie luata cumva in discutie pe ici, pe colo;
  Nu!, nu asa au stat lucrurile, nu astfel au fost atitudinile, nu asa s-au comportat romanii, fie ei si liberali;
  Am primit telefoane de amenintare (asta cred cei ce le-au dat,bineinteles ca “anonimi” ), am fost jignit, s-a vorbit de “bastard infiat”, etc., nu are niciun rost si niciun sens/importanta a mai detalia;
  Eu, la lansarea acestui blog, in februarie 2008, am inceput prin a spune pe scurt viata, realizarile si dorintele mele;
  Apoi, printr-o conjunctura absolut fericita, am aflat ca am si o sora (asta dupa vreo 35 de ani), sora cu care m-am vazut si cu care, astazi, cred eu, am o relatie frumoasa, civilizata, normala (ca intre frati) si absolut necesara;
  Acum, in aceste zile, tot primesc reprosuri de la prieteni liberali (si nu numai de la prieteni) despre ce am scris eu pe blog.
  Adica, totusi, cineva a citit, cineva a luat la cunostinta despre acele puncte de vedere.
  OK!, astea-s principiile si parerile mele, asta-s eu, putin mai rigid, mai dur, mai realist si, 100%, imposibil de “miscat” din parerile mele;
  TOTUSI, pe scurt, vreau a descifra, cele spuse in articolele respective, astfel:
  Spunem, pe 03 .10.2008, asa:
  ==================================
  M-am hotarat a posta acest articol in speranta ca acei liberali, care inca mai sunt interesati de doctrina liberala pura, istorica si adevarata, cei care sufera pe bune la vederea/trairea celor evenimente ce au loc in aceasta perioada, celor fapte si atitudini care pun intr-o teribila antiteza principiile liberale si ceea ce se realizeaza in fapt, vor putea avea curajul de opinie si vor riposta - in masura posibilitatilor - fata de politica liberala ce o traim, fata de masurile absolut demagogice si politicianiste promovate in ultima vreme si, mai ales, fata de iresponsabilitatea unor lideri PNL, vremelnic ministri, care nu fac decat a pune PNL intre partidele oportuniste, demagogice si total neinteresate de ce o sa fie in viitor ( ce o fi o fi, dupa noi, potopul, nu ??? ), numai sa mai guverneze cateva luni.

  ASA NU !, asa nu e corect, fata de liberali, fata de ei toti - romanii - cei carora tot le proclama guvernantii ca i-au ajutat in ultimii 4 ani.
  NU PUTEM a sta nepasatori si a privi cum, la santajul ( recunoscut, de altfel ) PSD asupra Guvernului, justificat intr-o oarecare masura ( scopul scuza mijloacele! ), numai pentru 60 sau 90 de zile de guvernare a liberalilor, sa aruncam tara intr-un haos economico-financiar, uitand de principiile economice ale doctrinei liberale, sa ne facem ca nu mai stim de valorile liberale si de siguranta/hotararea acestora in privinta rolului statului in economie, etc.
  Cred ca ati observat cu totii ce se intampla in ultimele zile. Cum e posibil ca un ministru sa fie asa inconsecvent si una sa spuna de la tribuna Camerei Deputatilor, alta sa voteze si cu totul diferit sa se manifeste din biroul ” caldut ” din minister.
  NU CREDETI CA AR FI TREBUIT IMEDIAT DEMIS ???
  Da, salariile trebuiesc marite, nu numai la profesori, dar hai sa se asume politic aceste masuri. Cum e posibila aceasta vizibila si jenanta duplicitate??? Numai pentru cele cateva voturi intr-un colegiu, pe unde o fi si asta???
  DE CE SE INTAMPLA ASTA??
  Simplu : Avem un Guvern, acum, in aceste ultime zile de mandat, liberal s-ar zice, fara sustinere parlamentara!
  Daca aveam un Guvern solid, responsabil, NICIODATA parlamentarii care-l sustineau nu ar fi votat diverse legi, care mai de care mai populiste, punandu-l astfel intr-o situatie publica cel putin penibila.
  Si pentru ce toate astea???
  CE CREDETI: O demisie a Guvernului, pe motivul incalcarii principiului egalitatii puterilor in stat, nu ar fi o solutie onorabila ???
  P.S. O simpla parere : Viitorul Guvern va fi minoritar PDL ( sa lasam gluma cu coalitia PNL - PSD -PC, nu o sa fie NICIODATA - “PRIETENII STIU DE CE !” ) si multi viitori parlamentari PNL vor regasi instantaneu ” valorile liberale ” din acel partid si vor alerga spre ele. Oare am dreptate ????
  ===================================
  De ce spunem asa ceva??
  In primul rand, de atunci si pana astazi, istoria contemporana a evenimentelor mi-a dat dreptate, ministrul in cauza a “cazut din elicopter”, premierul si PNL au revenit la normalitate, renuntand la masuri populiste, aratand tarii care sunt riscurile si pericolele unei politici absolut inconstiente si iresponsabile in materie de utilizarea bugetului public.
  Eu, ca om cu puternice atitudini si perceptii despre liberalism (cei ce ma cunosc pot confirma oricand), am ramas “masca” la ceea ce atunci avea loc.
  Ulterior, la 25.10.2008, mi-am permis a mai scrie si asta:
  ==================================
  De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta auzim pe stadioane, atunci cand suporterii sunt nemultumiti de echipa lor, acea echipa in care investesc suflet, trairi, ambitie si speranta; De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta auzim cand muncitorii (pardon, salariatii) unor fabrici sau uzine vechi si/sau noi, nemultumiti de rezultatul propriei lor “folosinte”, vor mai mult, vor mai bine, vor, cateodata, ce nu stiu de ce vor; De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta vor striga si asta vom auzi, toti cei ce cred si vor liberalism in tara asta, in scurt timp, inainte de alegeri, inainte de a fi putut lua o decizie; De ce? Pentru ce?
  Simplu: Am avut si, din pacate, inca mai avem, un guvern format din oameni 99% “asa-zisi liberali”, oameni care au calcat in picioare orice idee de doctrina liberala si de responsabilitate doctrinara in materie.
  Motivul:
  1. NU e posibil a fi duplicitari intre decizia politica si politicianismul sau demagogia din votul parlamentar. 2. NU e normal sau firesc a fi fost de acord cu santajul PSD, fie el “util” cetatenilor, pe ici, pe colo, numai pentru a mai fi cateva zile la guvernare. 3. NU se mai poate a se da inapoi: Ori, ori, astea-s solutiile, ori la bal, ori la spital, adica, ori DEMISIA, ori UMILINTA electorala si morala a PNL;
  Niciun liberal care inca mai cunoaste un pic de doctrina, fara ca sa-l treaca fiorul crizei economice interbelice ( a uitat cineva “Grivita”, pe Vasile Roaita, etc.??? ), nu poate a nu-si aminti de ce a oferit atunci istoria: revolte, cereri dure si violente de salarii, capitularea, fie ea si aproximativa, a liberalilor, culminand cu dictatura fascisto-legionaro-comunista. Nu cred sa mai fie vreun astfel de pericol acum dar, pentru spaima de trecut, nu credeti ca o decizie politica majora, importanta, decisiva, a PNL, de a cere demisia guvernului, pe care-l sprijina si al carui premier e tocmai presedintele sau, ar fi o solutie de onoare si de deplina responsabilitate; Cum sa se mareasca salariile cu 50% la unii si la altii nu???? Nu ca nu ar trebui, e clar asta, dar nu acum, in plina criza economica si financiara a lumii, asta e pura sinucidere; NU e nevoie de demagogie si politicianism. E nevoie de responsabilitate, decenta si curaj. Are actualul PNL aste valori???? Eu, in minima mea speranta publica, cred si sper in asta: DEMISIA GUVERNULUI, neabdicarea de la principiile liberale si asumarea oricarui risc electoral. Nu pentru mine, nu pentru tine, nu pentru partide si voturi, ci PENTRU ROMANIA si viitorul ei (copii nostri)! Poate asta PNL, pot asta liberalii???? Ce credeti??
  ==================================
  Ei!, tocmai dupa acest articol a inceput atacul colegilor mei intru principii si doctrina.
  NU!, nu am spus niciodata a abandona lupta, a fugi din calea problemelor.
  Am spus asa : daca ALTFEL nu se poate, foarte bine, lasati pe acei ce cred ca e posibil o astfel de aberatie economica ( 50% la salarii ) sa o faca ei cu mana lor, DE CE CU MANA liberala?
  Am mai spus ca o DEMISIE A GUVERNULUI e total preferabila, in aceste momente, decat sa fie blamat/injurat, peste cateva luni si cei de la putere, de atunci, sa spuna simplu:”Noi?, noi nu aven nicio vina, noi nu am facut decat sa aplicam ceea ce a decis guvernul PNL”

  Cam asa am gandit si mai gandesc inca despre ultimele solutii ale unui guvern, cu tenta liberala, al Romaniei, guvern ce repede o sa fie istorie;
  De ce “tenta”?

  Asta e o poveste lunga, legata de principii, masuri, necesitati si filiatii, absolut liberale, vechi si indestructibile;
  Nu mai avem asta in 2008. Din pacate!

  Ce credeti???

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.