• 10Sep

    Este o fetita de 6 luni care are nevoie de noi toti pentru a fi tratata la o clinica din Bavaria. Din pacate, situatia s-a agravat si ar fi bine ca plecarea in Germania sa fie cat mai curand. Are nevoie de 10.000 de euro pentru o luna de internare in clinica prof. dr. John Ionescu, singura, se pare, care poate investiga (datorita tehnologie de ultima generatie cu care este dotata) si care poate institui un tratament eficient pentru fetita (in Germania, pentru pacientii germani, aceste investigatii si tratamente la aceasta clinica sunt suportate de statul german prin asigurarile de sanatate).

    Cei ce doresc sa o ajute pot face donatii in conturile Volksbank:
    RO40VBBU2511BU2159171101 EUR
    RO05VBBU2511BU2159172701 RON
    Sucursala Luis Blank, pe numele Scarlat Ionut.

    Nenea Lars, IPO, Picătura chinezească, Dasanti haideti sa o ajutam!

    Povestea Alexandrei spusa de mama ei

    Alexandra s-a nascut la 36 saptamani si 5 zile de sarcina. Greutatea avuta la nastere a fost de 3.050 Kg si 48, 5 cm lungime. Din maternitate a iesit cu o greutate de 2,850 kg.

    Nasterea a fost prin cezariana. Alexandra a fost nascuta prematur, deoarece la ecografia efectuata in saptamana 36 s-a constatat ca fatul intrase in suferinta fetala datorita IR crescut pe artera cerebrala medie. La nastere a primit nota 9.

    Pe parcursul sarcinii, am fost diagnosticata cu trombofilie.

    La varsta de o luna, Alexandra a inceput sa aiba scaune cu firicele de sange rosu aprins. Timp de o luna au fost zilnice, chiar de cateva ori pe zi.

    De atunci i-am facut nenumarate coproculturi, coprocitograme, ex. coproparazitologice, teste Adler, ex. pentru depistarea Rotavirusului. Toate ieseau in parametrii normali, cu exceptia coprocitogramei unde ieseau - frecvente leucocite.

    Probele trimise spre analize contineau si acele firicele de sange.

    Alexandrei i s-a efectuat si o ecografie abdominala, unde totul a iesit in parametrii normali.

    Cam dupa 2 luni de la primul scaun cu sange, acestea au inceput sa se diminueze ca frecventa, ajungand la un scaun cu sange pe zi uneori, chiar la 2 saptamani.

    Pana la varsta de 4 luni, dupa fiecare masa, avea scaun, de o consistenta foarte moale, chiar diareic.

    Precizez faptul ca pana la varsta de 6 luni a fost alaptata exclusiv la san.

    Mi s-a spus de catre diversi medici ca aceste scaune cu sange s-ar datora intolerantei la proteina din lapte de vaca, iar altii au spus ca este vorba de intolerenta la lactoza.

    Timp de 2 luni nu am mai consumat produse lactate, dar scaunele cu sange s-au mentinut, drept urmare am revenit la consumarea acestor produse.

    Vaccinul care trebuia facut la 2 luni a fost amanat datorita acestor scaune cu sange, el fiind facut ulterior, la varsta de 3 luni si jumatate. I s-a facut Infanrix hexavalent.

    La o saptamana dupa efectuarea acestui vaccin, i-au aparut pe obraz niste bubite mici care aveau o cojita. La 2 zile i-au aparut la nas si lobul urechilor, alte bubite dar sub o alta forma decat cele de pe obraz- pielea era rosie si supura. Dupa alte 2 zile au aparut pe cap, in spate de la ceafa inspre crestetul capului niste bubite care secretau o substanta galbena foarte urat mirositoare- erau oarecum asemanatoare celor de la nas si urechi, dar diferite de cele de pe obraz. In cateva zile, in acea zona, i-a picat parul si a inceput sa aiba mancarimi.

    In urmatoarele zile, au inceput sa-i apara pe fata si pe mana dreapta inspre umar, bubite identice celor de pe obraz.

    In cateva zile aceste bubite au inceput sa se uneasca si sa se extinda, astfel incat pe mana dreapta totul arata ca o scoarta de copac- o coaja groasa

    In urma diverselor recomandari primite de la medicii pediatrii si dermatologi, am inceput sa-i administrez- Augmentin Bis, iar local am uns-o cu Fucidin.

    Daca pana momentul administrarii Augmentinului scaunele cu sange erau cam la 2- 3 saptamani, imediat dupa prima doza de antibiotic, au reaparut firicele de sange- ajungand din nou la cateva scaune pe zi cu sange.

    Antibioticul i s-a dat, pentru ca diagnosticul initial a fost Dermatita atopica infectioasa. In urma tratamentului cu Augmentin au aparut pe limba depozite groase, albicioase de tip Candida.

    Ulterior i s-au recoltat cruste, iar la examenul bacteriologic i-a iesit o ciuperca ( nespecificandu-se exact ce tip), suprainfectie miceliana. Tratamentul a fost schimbat in streptomicozan, fucicort, Advantan Milk.

    Intre timp, ranile se extindeau, i-au cuprins ambii obraji, au coborat spre barbie si pe gat, s-au extins pe ambele maini si au aparut la picioare si la maini, inclusiv pe degete.

    Au aparut rani si la ochi, care initial supurau, ulterior formandu-se cruste. Sacul conjunctival era purulent.

    I-am recoltat din nou probe din nas, urechi, cruste de pe fata si de la cap. I-a iesit la nas si la urechi ca ar avea stafilococ auriu. Ciuperca disparuse, sau poate n-a fost niciodata…?!

    Am fost la 16 medici- parerile au fost impartite – fie are dermatita atopica, fie acrodermatita enteropatica, fie suspiciune de histiocitoza X.

    Tratamentul a fost schimbat din nou, cu triderm si canesten. Pe fata mi s-a spus sa o ung si cu Lipobase.

    Pe corp, a fost unsa in tot acest timp cu Trixera Avene, Mustela Stelatopia sau A-Derma. Au fost incercate pe rand, cate o saptamana fiecare. Se inrosea foarte tare dupa fiecare aplicare a cremei, indiferent ce tip de crema foloseam.

    La nas si urechi, bubitele si lichidul acela galbui dispareau sub tratament cu fucidin ( aplicat timp de 7 zile), dar la intreruperea lui, in 2 zile reapareau. Am repetat in cateva transe tratamentul cu fucidin la nas si urechi- cu pauze de cateva zile- ranile se retrageau sub tratament si reapareau imediat dupa intreruperea lui.

    Dupa 2 luni si jumatate de la aparitia primelor bubite am luat hotararea ( impotriva recomandarilor doctorilor care insistau sa continuu aplicarea de creme cu cortizon) sa nu-i mai aplic nici un unguent, nici un medicament.

    Singurele creme pe care le folosesc din acel moment si pana in prezent sunt – pe fata Lipobase si pe corp alternez Trixera Avene, Mustela Stelatopia si A-Derma.

    O data cu incetarea diverselor tratamente cu cortizoni si antibiotice, pielea a inceput sa se curete si sa dipara cojile.

    In acest moment pielea arata ca fiind oparita si foarte uscata- plina de pielea moarta care vrea sa se exfolieze.

    I-au mai aparut pe ceafa niste rani care au supurat atat de tare inca i-au mancat din piele- era carne vie- in acel loc i-am aplicat fucidin si a inceput sa-si mai revina.

    De asemenea pe cojile de la picioare i-am aplicat timp de 2 saptamani Fucidin si constat ca acum acestea au inceput sa cada.

    In aceste 3 luni de la aparitia primelor bubite- rani, scaunele au fost apoase, uneori chiar diareice, cateva saptamani au fost de culoare verde.

    Din momentul in care i-am intrerupt tratamentul cu Augmentin, scaunele au continuat sa fie cu firicele de sange dar cu o frecventa mai redusa – la cateva zile.

    Acum o saptamana am inceput diversificarea ( i-am facut piure din morcov, la care am introdus treptat albitura- patrunjel si pastarnac).

    Din momentul inceperii diversificarii, scaunele si-au modificat consistenta si culoarea- sunt ca o pasta groasa, de culoare portocalie.

    La analizele de sange efectuate in luna august i-au iesit trombocite in numar usor crescut, usoara limfopenie, usoara eozinofilie, hematocritul usor scazut, gama globulinele scazute, iar alfa2 globulinele(kits) crescute, zincul la limita inferioara a plajei de valori, calciu seric total peste limita admisa.

    Posted by Dragos Dinca @ 3:11 pm

One Response

WP_Cloudy
  • Gabi Says:

    Clinica dr Jhon Ionescu ofera acum recoltare analizelor si din Romania , costurile fiind mai mici decat in Germania (worldclinic in Romania)

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.