• 25Sep

    In seara asta am avut un pic de timp liber - drept pentru care am luat in sfarsit camera video de unde se umplea de praf (prin sertar la birou) si m-am apucat sa fac o chestie pe care nu am mai facut-o din campania la locale - videoblogging. Sau un fel de. Mai mult sau mai putin. De indata ce se incarca pe YouTube pun si aici unul dintre filmulete, in care vorbesc despre una din chestiunile care ma preocupa - pentru ca m-am lovit de multe ori de ea, mai bine zis, de fiecare data cand a trebuit sa fac cate ceva care implica purtatul de hartii pe la si de la ghisee: supranormarea datorata faptului ca legile s-au facut pe banda, de dragul cantitatii.

    Solutia la problema asta e un pic de curatenie si ordine - se aduna la un loc tot ce tine de o anumita problema/situatie, se ia ceea ce este depasit, in plus, greoi si se arunca la gunoi, se integreaza totul intr-o singura forma si se aduc la un numitor comun nevoia cetateanului de a-si rezolva eficient problemele cu nevoia statului de a-si asigura functionarea corecta.

    Tags: , , , , ,

  • 23Sep

    Ieri (22 septembrie - de fapt e trecut de 12 noaptea si s-a facut 24, dar pentru mine se schimba data numai dupa ce dorm si pana si blogul meu inregistreaza la fel), am participat la ceremonialul de lansare a candidatilor PNL, din frumoasa (si putin emotionanta) postura de candidat. Pare plata si seamana a cliseu exprimarea asta, dar nu am cum sa spun altfel - exact astea sunt cuvintele potrivite.

    Ideea e ca, desi liberal de multa vreme, desi cunosc suficient de bine acest partid din partea caruia voi candida la alegerile din toamna, pot spune cu mana pe inima ca am fost IMPRESIONAT.  Cred ca de cand sunt membru PNL (adica vreo zece ani) nu am vazut atat de multi liberali, uniti, luptand pentru aceeasi cauza - victoria in alegeri. Daca in alte ocazii (si la altii, nu doar la noi…) mai ramaneau si scaune goale, lumea mai obosea, se mai plictisea, ba mai si pleca acasa, acum nu au avut loc pe scaune, au stat in picioare, pana la capat.

    Fara nici o exagerare, am simtit ca PNL-ul are rezerve interne de forta si energie nebanuite, care nu vor face decat sa ne ajute in lupta care ne asteapta in noiembrie.

    Bineinteles ca si regia a ajutat - cum poti sa te simti altfel decat campion, atunci cand in boxe se aude “We are the champions” si 6000 de oameni aplauda, sustinand aceeasi idee?

    Iar pentru cei care sustin ca mesajul este mai important, discursurile au fost puternice, fara sa isi piarda insa decenta si caracterul pozitiv - accentul principal a cazut pe realizarile guvernarii, nu pe atacuri la deruta impotriva “concurentei”.

    Nu stiu cum sa inchei postarea asta, poate si pentru ca nu am cum sa inchei ceva care tocmai incepe. Asa ca o las fara incheiere. Va urma.

    Tags: , , , ,

  • 18Sep

    De fiecare data cand ploua Bucurestiul devine de necirculat. Este adevarat ca se mai strica semafoare, se mai opresc motoare cu apa la delcou, se mai inunda pasaje sau ne vin de hac gropile ascunse de apa… Nu mai vorbesc de “educatia” blocarii intersectiilor, smechereala, “descurcareala” si abilitatile de driver dobandite la Pitesti.

    Bine ca multi dintre noi se urca in masina doar cand ploua. Ce s-ar intampla daca ar ploua in fiecare zi?

  • 18Sep

    2.000 de masini parcate ilegal au fost ridicate in sectorul 2.

    Avand in vedere ca pentru recuperarea unei masini ridicate proprietarul trebuie sa plateasca cel putin 500RON (in functie de cat timp e “cazata” masina pe cei 12,5 mp din “parcarea” din afara orasului), aritmetica ne arata ca s-au incasat cel putin 1.000.000 de RON. M-as bucura sa stiu ca din banii astia se repara scoli, se fac parcari si se asfalteaza drumuri sau macar se fac gardulete din alea de se muta de la un bloc la altul.

    DAR  taxa de ridicare si depozitare este incasata de SUPERCOM.

    Concluzia – parcati ilegal (ca altfel oricum nu aveti cum) iar primaria va ajuta sa contribuiti la bunastarea Supercomului.

  • 15Sep

    Zilele ca asta de azi dau peste cap pe toata lumea. Mai ales pe meteosensibilii care ar dormi si ar dormi si le trebuie cate 4 cesti de cafea tare din dimineata mohorata pana in seara plina deja de balti. Ce cugeta un om care trebuie sa se trezeasca devreme intr-o astfel de zi pluviala? Cugeta ca tare ar fi tentat sa vrea o lege care sa permita somnul cu doua ore mai mult in zilele ploioase care cer somn. Sa ne trezim toti la 9 sau 10 si sa mergem  cu doua ore mai tarziu la munca, singurul dezavantaj fiind ca, logic, am sta la serviciu cu doua ore mai mult. Numai in zilele ploioase care te trag la somn.

  • 12Sep

    Zoso spune ca daca esti jucator nu ai dreptul sa te plangi. Perfect de acord. Ca membru al echipei, daca vezi ca unul nu mai poate ii spui antrenorului sa il schimbe sau, daca lufteaza, urli la el precum Lobont la Tamas sa se trezeasca. Spectatorii pot doar sa ii incurajeze (injure) pe jucatori, sa ceara demisia antrenorului sau sa-si verse amarul intr-o sticla de bere.

    In sectorul 2 eu sunt spectator. Nu mai e vremea lui Ceau’ cand unul spunea si toti executau. Acum administratia locala este descentralizata si autonoma. Adica noi alegem primarul si consilierii locali, tot noi ii tragem de urechi. Guvernul, Presedintele, Parlamentul nu pot face acest lucru. Base ii poate spune lui Ontanu “Bai nea Neculai, ia schimba taxa aia de parcare ca e cam mare” dar nea face ce vrea pentru ca EL este primarul sectorului 2. Numai noi, urland si eventual prin referendum il putem face sa o schimbe. Guvernul, prin prefect poate doar sa controleze legalitatea actelor primarului nu si oportunitatea acestora.

    Am incercat sa iau locul antrenorului, nu-mi place berea decat la halba, asa ca nu mi-a ramas decat sa ii “incurajez” pe jucatori si antrenor inclusiv cu petitii on-line.

  • 11Sep

    In urma cu doua zile am propus demararea unor parteneriate cu mai multe organizaţii neguvernamentale, printre care Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei şi Transparency International Romania.

    Le-am cerut nominalizarea unor observatori din partea lor care să participe la desfăşurarea concursurilor de admitere şi absolvire a programelor INA, precum şi la concursurile de ocupare a funcţiilor publice şi, mai ales, la procedurile de achiziţii publice.

    Vreau sa vad daca primariile din Bucuresti au „tupeul” sa primească observatori din partea ONG-urilor la concursurile de ocupare a funcţiilor publice şi la derularea achiziţiilor publice.

  • 10Sep

    Am zis ca scriu despre asta si n-am apucat.

    Tocmai se incheia meciul Romania-Lituania pentru a pune capat unei saptamani agitate pentru fotbal - Timisoara depunctata, Zambon, Nasu, Corleone, Iancu, Prunea… Stateam in fata tv-ului incercand o detasare de acest 0-3 fara explicatii si vinovati, cand am vazut o reclama la o revista din care n-am retinut decat o cifra - zero - parca era reclama “fotbalului romanesc” - zero echipa nationala, zero federatie, zer0 fotbal.. trebuie sa o luam de la zer0.
    Revolutia fotbalului va incepe de la Timisoara.

  • 10Sep

    Nu-i o mandrie, pentru ca nu am facut scoala impreuna iar in armata eu nu am fost…

    Nenea Lars spune ca e nasol sa scrii la ziar. De acord, mai ales cand nu sti despre ce scrii, sau ti se pare ca stii dar esti total pe langa sau scrii… ca sa umpli pagina.

    Prietenul Alexandru Prisacariu, in Academia Catavencu, “dezvaluie” cum expresia “Stai stramb da’ gandesti drept” s-a transformat pentru politicieni in “Daca Statul e stramb furi de-a dreptul”. Zice ca expresia e folosita mai ales de “liberalii de la Institutul National de Administratie, care isi exmatriculeaza fostii colegi pedelisti direct in opozitie“.

    ………………………………….

    Ca sef liberal de INA trebuie sa il lamuresc ca exmatricularile nu au nimic de-a face cu vreun curcubeu politic. Printre cei care au cunoscut exigenta INA se numara fostul Secretar General al Guvernului, azi primar liberal la Oradea, sau Secretarul General al Ministerului Agriculturii.

    Printre cei care nu au reusit sa fie admisi la cursurile INA sunt si ceva prefecti.

    Ca premiati i-as mentiona pe Mioara Mantale (fosta PD) sau Catalin Deaconescu (PNL).

    Cat despre Clement Negrut numai de bine.

    Dar ce sa-i faci, cand unul pica la un examen pentru ca se vrea mare functionar dar nu a citit nici Constitutia Romaniei sau nu promoveaza un referat pentru ca a plagiat, da vina pe politic…

  • 10Sep

    Este o fetita de 6 luni care are nevoie de noi toti pentru a fi tratata la o clinica din Bavaria. Din pacate, situatia s-a agravat si ar fi bine ca plecarea in Germania sa fie cat mai curand. Are nevoie de 10.000 de euro pentru o luna de internare in clinica prof. dr. John Ionescu, singura, se pare, care poate investiga (datorita tehnologie de ultima generatie cu care este dotata) si care poate institui un tratament eficient pentru fetita (in Germania, pentru pacientii germani, aceste investigatii si tratamente la aceasta clinica sunt suportate de statul german prin asigurarile de sanatate).

    Cei ce doresc sa o ajute pot face donatii in conturile Volksbank:
    RO40VBBU2511BU2159171101 EUR
    RO05VBBU2511BU2159172701 RON
    Sucursala Luis Blank, pe numele Scarlat Ionut.

    Nenea Lars, IPO, Picătura chinezească, Dasanti haideti sa o ajutam!

    Povestea Alexandrei spusa de mama ei

    Alexandra s-a nascut la 36 saptamani si 5 zile de sarcina. Greutatea avuta la nastere a fost de 3.050 Kg si 48, 5 cm lungime. Din maternitate a iesit cu o greutate de 2,850 kg.

    Nasterea a fost prin cezariana. Alexandra a fost nascuta prematur, deoarece la ecografia efectuata in saptamana 36 s-a constatat ca fatul intrase in suferinta fetala datorita IR crescut pe artera cerebrala medie. La nastere a primit nota 9.

    Pe parcursul sarcinii, am fost diagnosticata cu trombofilie.

    La varsta de o luna, Alexandra a inceput sa aiba scaune cu firicele de sange rosu aprins. Timp de o luna au fost zilnice, chiar de cateva ori pe zi.

    De atunci i-am facut nenumarate coproculturi, coprocitograme, ex. coproparazitologice, teste Adler, ex. pentru depistarea Rotavirusului. Toate ieseau in parametrii normali, cu exceptia coprocitogramei unde ieseau - frecvente leucocite.

    Probele trimise spre analize contineau si acele firicele de sange.

    Alexandrei i s-a efectuat si o ecografie abdominala, unde totul a iesit in parametrii normali.

    Cam dupa 2 luni de la primul scaun cu sange, acestea au inceput sa se diminueze ca frecventa, ajungand la un scaun cu sange pe zi uneori, chiar la 2 saptamani.

    Pana la varsta de 4 luni, dupa fiecare masa, avea scaun, de o consistenta foarte moale, chiar diareic.

    Precizez faptul ca pana la varsta de 6 luni a fost alaptata exclusiv la san.

    Mi s-a spus de catre diversi medici ca aceste scaune cu sange s-ar datora intolerantei la proteina din lapte de vaca, iar altii au spus ca este vorba de intolerenta la lactoza.

    Timp de 2 luni nu am mai consumat produse lactate, dar scaunele cu sange s-au mentinut, drept urmare am revenit la consumarea acestor produse.

    Vaccinul care trebuia facut la 2 luni a fost amanat datorita acestor scaune cu sange, el fiind facut ulterior, la varsta de 3 luni si jumatate. I s-a facut Infanrix hexavalent.

    La o saptamana dupa efectuarea acestui vaccin, i-au aparut pe obraz niste bubite mici care aveau o cojita. La 2 zile i-au aparut la nas si lobul urechilor, alte bubite dar sub o alta forma decat cele de pe obraz- pielea era rosie si supura. Dupa alte 2 zile au aparut pe cap, in spate de la ceafa inspre crestetul capului niste bubite care secretau o substanta galbena foarte urat mirositoare- erau oarecum asemanatoare celor de la nas si urechi, dar diferite de cele de pe obraz. In cateva zile, in acea zona, i-a picat parul si a inceput sa aiba mancarimi.

    In urmatoarele zile, au inceput sa-i apara pe fata si pe mana dreapta inspre umar, bubite identice celor de pe obraz.

    In cateva zile aceste bubite au inceput sa se uneasca si sa se extinda, astfel incat pe mana dreapta totul arata ca o scoarta de copac- o coaja groasa

    In urma diverselor recomandari primite de la medicii pediatrii si dermatologi, am inceput sa-i administrez- Augmentin Bis, iar local am uns-o cu Fucidin.

    Daca pana momentul administrarii Augmentinului scaunele cu sange erau cam la 2- 3 saptamani, imediat dupa prima doza de antibiotic, au reaparut firicele de sange- ajungand din nou la cateva scaune pe zi cu sange.

    Antibioticul i s-a dat, pentru ca diagnosticul initial a fost Dermatita atopica infectioasa. In urma tratamentului cu Augmentin au aparut pe limba depozite groase, albicioase de tip Candida.

    Ulterior i s-au recoltat cruste, iar la examenul bacteriologic i-a iesit o ciuperca ( nespecificandu-se exact ce tip), suprainfectie miceliana. Tratamentul a fost schimbat in streptomicozan, fucicort, Advantan Milk.

    Intre timp, ranile se extindeau, i-au cuprins ambii obraji, au coborat spre barbie si pe gat, s-au extins pe ambele maini si au aparut la picioare si la maini, inclusiv pe degete.

    Au aparut rani si la ochi, care initial supurau, ulterior formandu-se cruste. Sacul conjunctival era purulent.

    I-am recoltat din nou probe din nas, urechi, cruste de pe fata si de la cap. I-a iesit la nas si la urechi ca ar avea stafilococ auriu. Ciuperca disparuse, sau poate n-a fost niciodata…?!

    Am fost la 16 medici- parerile au fost impartite – fie are dermatita atopica, fie acrodermatita enteropatica, fie suspiciune de histiocitoza X.

    Tratamentul a fost schimbat din nou, cu triderm si canesten. Pe fata mi s-a spus sa o ung si cu Lipobase.

    Pe corp, a fost unsa in tot acest timp cu Trixera Avene, Mustela Stelatopia sau A-Derma. Au fost incercate pe rand, cate o saptamana fiecare. Se inrosea foarte tare dupa fiecare aplicare a cremei, indiferent ce tip de crema foloseam.

    La nas si urechi, bubitele si lichidul acela galbui dispareau sub tratament cu fucidin ( aplicat timp de 7 zile), dar la intreruperea lui, in 2 zile reapareau. Am repetat in cateva transe tratamentul cu fucidin la nas si urechi- cu pauze de cateva zile- ranile se retrageau sub tratament si reapareau imediat dupa intreruperea lui.

    Dupa 2 luni si jumatate de la aparitia primelor bubite am luat hotararea ( impotriva recomandarilor doctorilor care insistau sa continuu aplicarea de creme cu cortizon) sa nu-i mai aplic nici un unguent, nici un medicament.

    Singurele creme pe care le folosesc din acel moment si pana in prezent sunt – pe fata Lipobase si pe corp alternez Trixera Avene, Mustela Stelatopia si A-Derma.

    O data cu incetarea diverselor tratamente cu cortizoni si antibiotice, pielea a inceput sa se curete si sa dipara cojile.

    In acest moment pielea arata ca fiind oparita si foarte uscata- plina de pielea moarta care vrea sa se exfolieze.

    I-au mai aparut pe ceafa niste rani care au supurat atat de tare inca i-au mancat din piele- era carne vie- in acel loc i-am aplicat fucidin si a inceput sa-si mai revina.

    De asemenea pe cojile de la picioare i-am aplicat timp de 2 saptamani Fucidin si constat ca acum acestea au inceput sa cada.

    In aceste 3 luni de la aparitia primelor bubite- rani, scaunele au fost apoase, uneori chiar diareice, cateva saptamani au fost de culoare verde.

    Din momentul in care i-am intrerupt tratamentul cu Augmentin, scaunele au continuat sa fie cu firicele de sange dar cu o frecventa mai redusa – la cateva zile.

    Acum o saptamana am inceput diversificarea ( i-am facut piure din morcov, la care am introdus treptat albitura- patrunjel si pastarnac).

    Din momentul inceperii diversificarii, scaunele si-au modificat consistenta si culoarea- sunt ca o pasta groasa, de culoare portocalie.

    La analizele de sange efectuate in luna august i-au iesit trombocite in numar usor crescut, usoara limfopenie, usoara eozinofilie, hematocritul usor scazut, gama globulinele scazute, iar alfa2 globulinele(kits) crescute, zincul la limita inferioara a plajei de valori, calciu seric total peste limita admisa.

« Previous Entries   

Recent Posts

Recent Comments