• 25Aug

    Pe masura ce se apropie alegerile parlamentare tot mai multi inalti functionari publici demisioneaza pentru a putea candida (un exemplu recent - subprefectul de Suceava Orest Onofrei).

    Acest lucru intervine dupa ce statul roman a investit sute de milioane de lei in pregatirea acestor oameni, in vederea crearii acelei categorii de functionari publici profesionisti si neutri din punct de vedere politic.

    Consider acest fapt nu doar imoral ci total anormal.

    De ce au mai urmat acesti oameni tot felul de cursuri, platite din bani publici, daca nu aveau de gand sa faca din functia publica o cariera?… Pentru imagine? Trecerea functionarilor in politica nu face decat sa scada increderea oamenilor in administratie iar cei ce se plimba intre administratie si politica sunt sinonimi traseistilor politici, lipsiti de orice scrupule. Nu pot sa cred ca azi esti un functionar impartial si neutru iar maine candidat al unui partid… Oare acesti oameni au fost tot timpul in slujba partidului ai carui membri sunt acum sau bruma de imagine pe care si-au facut-o din resurse publice si promisiunile de preamarire din partea unui partid i-au facut sa schimbe barca?

    Mai grav este ca acesti oameni au avut un moment in cariera in care au putut alege - functionar de cariera sau politician. Se pare ca unii au ales cariera de functionar doar de dragul scaunului, ramanand politicieni din umbra si, cu prima ocazie, si-au reintrat in rol.

    Si mai grav ar fi ca pe acesti traseisti politico-administrativi sa-i revedem in administratie… dupa ce isi vor consuma curiozitatea electorala urmata de un esec.

    Oare cum e sa fii organizator de alegeri si apoi candidat?

    Posted by Dragos Dinca @ 2:55 pm

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.