• 31Jul

    PNL sector 2 a lansat campania umanitara pentru colectarea de hrana si alte materiale de stricta necesitate pentru a ajuta oamenii evacuati din zonele calamitate de inundatiile recente din Moldova si Bucovina.

    Stiu ca multi dintre acesti oameni sunt exact astia de aici, care stau la o tuiculita si o berica in timp ce armata le face diguri si le salveaza animalele care altfel s-ar ineca, aceiasi cu cei care au refuzat ajutorul dat de stat (da, case proaste, dar mai bune decat nimic si macar asezate in afara locurilor unde vine in fiecare an viitura) si aceiasi care nu fac nimic sa impiedice apele in perioadele de dintre inundatiile devenite deja traditionale.

    Cu toate astea, printre victimele inundatiilor sunt batrane si batrani care, chiar daca ar vrea, n-ar avea putere sa isi construiasca diguri; care, chiar daca ar vrea, n-ar avea unde sa se mute; care, chiar daca ar vrea, nu se pot lupta, nu se mai pot lupta pentru ei insisi.

    Printre cei 7000 de evacuati sunt copii, carora le este foame, carora le este frig si care sunt speriati. Nici ei nu au avut de ales si nu au avut cum sa faca nimic pentru a preveni dezastrul.

    Pentru acestia, chiar daca vor beneficia si betivii satului si lenesii targului, aceasta campanie merita facuta si sustinuta.

    P.S. Cititi si aici fata oribila a tragediilor umane… dincolo de tuica pe care o beau, cu picioarele in apa, cativa neterminati…

    Posted by Dragos Dinca @ 9:46 am

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.