• 20May

    Am fost ieri la intalnirea cu bloggerii, organizata de Horea Badau.

    Am plecat cu idei noi, cu idei vechi, cu idei bune, dar totusi fara sa fi inteles - zic eu - ceva esential - care a fost de fapt scopul bloggerilor care au venit la intalnire? Scopul lui Horea Badau l-am inteles, si era clar - de ce avem blog, daca vom mai face asta si dupa campanie, ce e bine si ce e rau in bloggingul de campanie si ce e bine si ce e rau, concret, in blogul fiecarui candidat prezent. O intalnire fata in fata intre cei care stiu si vor si cei care vor sa stie, de ambele parti.

    Doar ca discutia a oscilat si a deviat din blog in programe de campanie, din chemarea la vot in “de ce sa votez”, din de ce promite cineva ceva in de ce nu promite… sentimentul general a fost de confuzie, cu cateva exceptii. Totusi, ce au vrut bloggerii de la candidati la intalnirea asta?

    N-am gasit un scop, ci mai degraba o suferinta. Un fel de resemnare, un fel de “am venit, dar nu credem nimic, nu speram nimic, suntem doar plictisiti de voi si putin curiosi si poate ne si distram”.

    Concluzia mea este ca bloggerii, si generalizand, tinerii, sunt tot atat de plictisiti de programe si campanii pe cat eram si eu inainte sa ma hotarasc sa fac ceva in sensul asta. Da, politica e o troaca, dar daca toti am sta departe de troaca asta, daca toti ne-am teme sa ne manjim mainile strangand mizeria, niciodata nu ar mai exista macar sansa sa se faca si curatenie. Poti sa fii observator si critic pana in punctul in care ajungi la momentul zero, in care, constient ca intri intr-un amestec inform de minciuni si profituri si afaceri si invarteli, te tii de nas si sari in vartej, in speranta ca vei putea sa stai la suprafata. Risti sa te ineci, dar macar poti spune ca ai facut ceva. Ca ai incercat.

    Totul se poate schimba NUMAI din interiorul sistemului, NICIODATA din afara lui. Si, cumva, candva, trebuia sa vreau sa intru in sistem.

    Cred, dupa felul in care au pus problema si pentru ca se vede ca le pasa, ca cel putin o parte din cei care au fost ieri in Club A nu se vor limita, in timp, sa stea deoparte si sa comenteze si atat. Vine un moment in care, sa spui ce te deranjeaza, indiferent de audienta, nu este suficient.

    M-am intalnit ieri cu oameni care vor ce vreau si eu, numai ca aseara eu am stat pe partea gresita a salii.

    Acum un an, daca as fi stiut de ei, as fi stat probabil langa ei. La fel de plictisit, la fel de suparat, la fel de intrigat si de neincrezator. Nu pot sa nu inteleg motivele lor, sunt si ale mele. Aici au dus 18 ani de promisiuni trambitate in campanii si reinnoite odata la 4 ani. Eram prea mic acum 18 ani ca sa fi putut face ceva mai devreme. Daca eram mai mare cu vreo 15-20 de ani, insemna ca nu as fi fost crescut “in libertate”. Si poate faceam ca cei de pana acum. Acum sunt… venit prea tarziu ca sa ma mai creada cineva. Dar cand as fi putut veni? Asta e generatia noastra, nascuti prea tarziu dar si prea devreme - prea tarziu sa fi facut ceva imediat, prea devreme sa se fi restabilit normalitatea. Poate Nora, fetita mea, sa fie din prima generatie nascuta pentru a deveni adult intr-o tara normala, intr-un oras normal.

    Dar noi, astia, din generatia asta - de sacrificiu (noi suntem de sacrifciu, nu cei care au acum 45 de ani), suntem cei care putem si avem datoria sa schimbam ceva. Sa pregatim normalul.

    Sunt tanar, nu am in spate averi, nu sunt cunoscut, stau la bloc, sunt profesor si nu ma pricep sa invart vorbele. Deci am sanse sa devin primar la sectorul 2 numai si numai pentru ca romanii, bucurestenii, tinerii, aleg raul cel mai putin rau, aleg “pe unu’ nou” ca s-au saturat de “ala vechi si incearca fiecare candidat asa cum incearca gospodina noile marci de iaurt, fara prea multe asteptari si fara prea multa graba, nu-i bun asta, in patru ani las’ ca iau altul? Sa aiba romanii incredere numai in “asta-i nou, n-a mai fost”?

    Si, da, voi indemna oamenii sa voteze. Asa cum o fac de fiecare data cand am ocazia. A devenit aproape un leitmotiv:

    Oameni buni… FITI EGOISTI! Votati pentru voi, votati pentru ceea ce vreti, votati pentru ca sa nu decida altii in locul vostru, dar VOTATI!

    Posted by Dragos Dinca @ 3:56 am

8 Responses

WP_Cloudy

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.