• 16May

    Ipotetic, e adevarat, dar am vazut o stire despre cutremurul din China. Bucurestiul nu e departe de un astfel de scenariu. Ma gandesc ca din ‘77 pana acum s-a tot construit in sectorul 2 (si in tot Bucurestiul) ca sa nu mai vorbim de ce s-a facut, cu din ce in ce mai multa amploare (si inaltime), dupa ‘89 si mai ales in ultimii ani. Plus proiectele de turnuri care isi asteapta randul. Toate astea, pe un sol nisipos, care nu permite astfel de inaltimi si pe care, daca proiectele nu sunt bine facute, se pot ridica si probabil ca deja s-au ridicat adevarate sarcofage din beton si sticla.

    Cladirile - toate, nu doar cele vechi, ci si cele noi, construite peste tot in ultima vreme - trebuie expertizate. Asta o poate face primaria de sector. Este un prim pas pentru a afla care sunt cladirile care necesita consolidare. Cred ca nu sunt singurul care s-a gandit la ce s-ar putea intampla daca ar veni un cutremur ca cel din ‘77.

    Posted by Dragos Dinca @ 11:39 am

One Response

WP_Cloudy
  • cristina.crivat Says:

    Da, o problema careia nu i s-a dat prea mare importanta….
    Cred ca a trecut destul de mult timp de la ultimul cutremur major, astfel ca deja mi-e teama ca se apropie un altul si nu stiu daca aceste cladiri vor mai fi aici si dupa cutremur.
    Sunt multe probleme care ar trebui luate in considerare, si in special: ce se va intampla cu oamenii care inca locuiesc in aceste cladiri vechi, la urmatorul cutremur de peste 6 grade? ce le ofera autoritatile, pentru a preveni un dezastru si sa ii mute din acele case? cand vor fi renovate aceste case si cat costa? colaboreaza autoritatile cu specialistii pentru a rezolva problema siturilor din centru precum si pentru a gasi metoda cea mai buna de conservare a acestor cladiri vechi si nepretuite? etc.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.