• 22Sep

  La Călărași am gasit un sistem informatic integrat ce are menirea să faciliteze schimbul de informații între aparatul de specialitate al primarului și structurile subordonate consiliului local. Sistemul conține următoarele module:

  - Soluție pentru managementul veniturilor

  - Modul pentru contabilitatea veniturilor (generează înregistrări contabile folosind intrările din soluția de management al veniturilor)

  - Soluție pentru managementul patrimoniului public si privat

  - Soluție pentru managementul activității de urbanism

  - Soluție pentru managementul integrat al contabilității bugetare pentru ordonatorul principal si subordonate

  - Soluție de management al documentelor si fluxurilor de lucru

  - Soluție pentru asistenta deciziilor de management la nivel de instituție

  - Portal pentru comunicarea bidirecționala cu cetățeanul

  Toate acestea au fost realizate din venituri proprii.

  Tags: , ,

 • 21Sep

  Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta utilizeaza o serie de aplicatii informatice (cu costuri aproape zero) prin care se transmit si se primesc informatii de la diverse entitati publice, private si persoane fizice:

  1. Serviciul RECOM online - schimbul de date cu Oficiul Naţionale al Registrului Comerțului;
  2. Schimb de informatii cu Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă  Curtea de Apel Constanța;
  3. Schimbul de informații  în formă  dematerializată , reprezentând procese-verbale de constatare a contravenției,  în baza protocolului de cooperare  încheiat cu Inspectoratul Județean de Poliției Constanța;
  4. Furnizarea de date din Registrul Naţional de Evidența  a Persoanelor,  în baza protocolului de colaborare  Încheiat cu Direcția pentru Evidența Persoanelor șii Administrarea Bazelor de Date;
  5. Comunicarea datelor  in format electronic  intre SPIT Și Primăria Municipiului Constanța;
  6.  Incărcarea declarațiile on-line direct de pe site-ul www.spit-ct.ro accesând direct butonul ,,Depune declarații online.

  Sunt lucruri firesti, pe care as vrea sa le vad la orice serviciu de ipozite si taxe, ce economisesc tone de hartie si mii de ore de plmbare intre institutii.

  Tags: ,

 • 20Sep

  Azi am fost la Amara pentru evaluarea proiectului Realizarea unei noi unități de producere a energiei electrice fotovoltaice cu putere instalată de 100 KW in orașul Amara, județul Ialomița.

  Am gasit una dintre cele mai frumoase cladiri de primarie din tara si un proiect foarte interesant, pus in aplicare de oameni pasionati de administratie.

  Cele 8 track-uri cu panouri fotovoltaice, amplasate pe o suprafață de 5.000 mp, vor produce energie pentru consumul instituțiilor de interes public și a iluminatului public din orașul Amara, conducand la o economie de 500.000 lei/an din bugetul local.

  Tags: ,

 • 19Sep

  Guvernul României (prin Cancelaria Prim-ministrului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici),  în parteneriat cu Consiliul Europei, au inițiat concursul de bune practici “Reducerea risipei și eficientizarea cheltuirii banului public în administraţia publică locală”.

  Dupa o prima etapa de evaluare a aplicatiilor depuse, au ramas in competitie 8 proiecte.

  Maine incepe o noua etapa- evaluarea la fata locului a rezultatelor obtinute de fiecare aplicant.

  Astept cu nerabdare primele vizite la Calarasi (proiectul Eficientizarea furnizării serviciilor publice prin implementarea unui sistem informatic integrat in instituţia primarului) si Amara (proiectul Realizarea unei noi unități de producere a energiei electrice fotovoltaice cu putere instalată de 100 KW in orașul Amara).

  Urmeaza Constanta, Brasov, Oradea, Zalau, Bistrita!!!

  Tags: , ,

 • 04Sep

  Potrivit art. 1 al OUG 23/2016, Institutul Naţional de Administraţie are sediul în municipiul Bucureşti, Str. Occidentului nr. 14, sectorul 1… Acelasi sediul in care a functionat pentru o scurta vreme si acum 15 ani!!!

  Tags: ,

 • 24Aug

  INA

  La 6 ani de la desfiintare, Guvernul a aprobat azi, prin ordonanta, reînfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie!!!!

  Tags:

 • 18Aug

  Rio

  Uitandu-ma pe statele de plata ale federatiilor sportive din Romania, constat ca sunt loc de retragere pentru fosti sportivi sau loc de odihna pentru rude!!! Multi dintre sefii de federatii cunosc sportul pe care il patroneaza doar de la televizor!!!

  Mai mira pe cineva lipsa de rezultate?

  Tags: ,

 • 17May

  In imaginea de mai jos sunt doua locuri de parcare, închiriate de aceeași persoană. Locurile sunt blocate de o mașină nemișcată de luni de zile, iar a doua mașină a chiriașului este parcată de obicei în fața rablei, pe o jumătate de drum de acces.

  Chiriașul spune că ține locurile blocate de teamă să nu i le ocupe cineva.

  Practic, are două locuri de parcare și nu folosește niciunul!!!

  Tags:

 • 13May

  Tot mai multe magazine si restaurante blocheaza locurile de parcare, strada sau trotuarul din fata intrarii, motivand ca au nevoie de spatiu pentru aprovizionare. Astfel, se limiteaza utilizarea domeniului public de catre alte persoana.

  Daca vor spatii dedicate pentru aprovizionare, au posibilitatea inchirierii sau concesionarii domeniului public, ceea ce le confera dreptul unei utilizari privative pentru care PLATESC.

  Exista si varianta aprovizionarii in timpul noptii… de buna voie sau impusa printr-o norma!!!!

  Tags: , ,

 • 22Apr

  Autoritățile publice locale din România sunt primarul, ca autoritate executiva si consiliul local, ca autoritate deliberativa (art.23 din Legea 215/2001).
  Un primar nu are nicio sansa sa isi puna in aplicare programul (daca il are), fara a asigura/convinge o majoritate din consiliul local sa il sustina si sa voteze proiectele de hotarari propuse de acesta.
  Buna credinta si intentie nu sunt suficiente!!! In orice localitate sunt 1000 de probleme importante si resurse limitate!
  Un primar de o culoare (sau necolorat - teoretic) si un consiliu majoritar de alta culoare vor duce intotdeauna la blocaje!

  Art. 36, Legea 215/2001
  (1) Consiliul local are iniţiativă şi hotărăşte, în condiţiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepţia celor care sunt date prin lege în competenţa altor autorităţi ale administraţiei publice locale sau centrale.
  (2) Consiliul local exercită următoarele categorii de atribuţii:
  a) atribuţii privind organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor şi serviciilor publice de interes local şi ale societăţilor comerciale şi regiilor autonome de interes local;
  b) atribuţii privind dezvoltarea economico-socială şi de mediu a comunei, oraşului sau municipiului;
  c) atribuţii privind administrarea domeniului public şi privat al comunei, oraşului sau municipiului;
  d) atribuţii privind gestionarea serviciilor furnizate către cetăţeni;
  e) atribuţii privind cooperarea interinstituţională pe plan intern şi extern.

« Previous Entries   

Recent Comments

 • Sper sa nu confund, dar plata acelei despagubiri a fost refu...
 • Multumesc pentru completare!...
 • Intr-adevar o utopie.bataie de joc .Ca peste tot in tara ast...
 • Buna ziua, pentru capitolul Protectia mediului, consider re...
 • Draga Andreea, evaluarea la care face referire premierul est...