• 11Apr

  Azi, dupa zeci, sute de interactiuni cu institutii publice, nu mi s-a cerut ca eu (ca reprezentant legal) sa ma imputernicesc pe mine sa reprezint o entitate economica. In sfarsit, la Sectia 14 am intalnit un angajat rational!

  Tags:

 • 20Jan

  Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucureşti renunta la lucrarile de licenta… motivul fiind piaţa neagră a licenţelor şi costurile softurilor antiplagiat. Nu as duce comparatia atat de departe incat sa spun ca este ca si cum nu s-ar mai face filme pentru ca se pirateaza…

  Daca ar trebui sa aleg intre examenul scris si lucrarea de licenta, as opta pentru lucrare, pe care o consider mult mai relevanta decat un examen grila, bazat pe memorarea unor pasaje din carti.

  O lucrare de licenta reprezinta o lucrare stiintifica, o cercetare, prin care un absolvent poate face legatura dintre notiunile teoretice si lumea reala. Elaborarea licentei presupune o cercetare documentara, cunoasterea in detaliu a unei teme (posibil subiect de specializare ulterioara), studii de caz si contributii proprii/opinii/pareri pentru dezvoltarea temei studiate. Prin licenta se pot dezvolta abilitatile de cercetare, documentare, analiza.

  Este adevarat ca moda/tendinta ultimilor ani este aceea de a gasi calea scurta, lucrari gata facute…dar un coordonator trebuie sa isi dea seama in 2 minute daca are in fata un plagiat, fara softuri si mii de euro (se presupune ca profesorul stie cam ce s-a scris pe subiectul studiat si are acces macar la Google).

  “Secretul” consta in aprobarea/propunerea unor teme ce privesc ultimele noutati din domeniu (in acest fel, lucrarile mai vechi nu mai sunt de actualitate), stabilirea unor etape clare de elaborare si a unui cuprins unic, personalizat pentru fiecare absolvent. Apoi, este foarte importanta comunicarea permanenta coordonator -absolvent si supravegherea fiecarei etape de elaborare. In felul acesta, avand in vedere ca nimeni nu coordoneaza sute de lucrari pe an, este imposibil sa nu sesizezi ca lucrarea este facuta de altcineva.

  Renuntarea la lucrarile de licenta inseamna doar mai putina munca pentru profesori … si absolventi care stiu doar 1a, 2c, 3b…

  Tags:

 • 08Dec

  Zeci de străzi au intrat in reparații, de parcă Moș Craciun vine anul acesta cu mașina.

  În lucrările de specialitate se spune că temperatura asfaltului la aşternere trebuie să fie de 130-145 grade C, iar lucrările de asfaltare se realizează numai pe timp uscat, la o temperatură a mediului ambiant de min. 5 grade C. Azi au fost 4 grade, ieri 3 grade… dar, poate la nivelul solului, e mai cald!!! Evident, camioanele care transporta asfaltul au calorifere, pentru a-l menține la 130 de grade!!!

  Nici nu cred ca va ninge în iarna aceasta și nici nu se va folosi clasica soluție cu sare!

  Tags: , ,

 • 14Nov

  Anul acesta au abundat stirile despre Tarom, cu accent pe defectiuni tehnice, pierderi, lipsa de performanta (pana si pe Instagram exista postari platite cu o aeronava in deriva).

  Pare o campanie bine gandita ce va avea ca final sustinerea publica pentru privatizare. Nu ar fi un lucru rau, dar este suficienta o decizie politica pentru privatizare, decizie care pare sa astepte un eveniment major!

  Dupa aterizari ratate, defectiuni la trenul de aterizare, oare ce urmeaza???

  Tags: , ,

 • 11Nov

  Despre Codul Administrativ al Romaniei se vorbeste de cand eram eu student in anul I … acum 20 de ani. De atunci s-au facut cel putin 5 proiecte, dar niciodata nu s-a ajuns la faza de dezbatere publica.

  Pe 8 noiembrie, cand toata lumea era cu ochii pe America si cu gandul la campania electorala din Romania, MDRAP a publicat spre consultare Codul mult asteptat. Un moment numai bun pentru a face observatii si propuneri asupra unui document de 268 de pagini!!!!

  Sa fie doar intamplare sau o incercare de a ascunde intentia de repolitizare a prefectilor si politizare a sefilor de deconcentrate?

  Art. 95(c2)

  Statutul prefectului și al subprefectului

  Funcțiile de prefect și de subprefect sunt funcții de demnitate publică, asimilate din punct de vedere al drepturilor și obligațiilor cu funcțiile de secretar de stat, respectiv de subsecretar de stat.

  Art. 125 (c34)

  Numirea şi eliberarea din funcţie a conducătorilor serviciilor publice deconcentrate

  (1) Conducătorii serviciilor publice deconcentrate sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie prin ordin al conducerii ministerului de resort, respectiv a organului de specialitate al administraţiei publice centrale competente, cu avizul consultativ al prefectului (nu se vorbeste despre concurs)!!!

  Tags: ,

 • 22Oct

  Castigatorii concursului de bune practici “Reducerea risipei și eficientizarea cheltuirii banului public în administraţia publică locală” sunt:
  Locul I - Primaria Brasov, proiectul “Managementul informatizat al sistemului de transport in comun”
  Locul II - Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, proiectul “Crearea Centrului German din Bistriţa prin reabilitatre cladirii istorice Casa Argintarului”
  Locul III - Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta, proiectul “Modalitati alternative de comunicare online cu resurse minime”
  Mentiune - Primaria Brasov, proiectul “Modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public și creșterea siguranței publice”

  Tags: , ,

 • 11Oct

  Proiectul Crearea Centrului German din Bistriţa prin reabilitatre cladirii istorice Casa Argintarului” iniţiat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud  şi-a propus crearea unui  spaţiu destinat activităţilor cultural-educative care să contribuie la consolidarea legăturilor tradiţionale româno-germane din spaţiul transilvan prin valorificarea moştenirii patrimoniului cultural material al civilizaţiei săseşti din cetatea Bistriţei. S-a avut în vedere reabilitarea, întreţinerea și prelungirea duratei de existență a clădirii de patrimoniu “Casa Argintarului”, care a primit o nouă destinaţie, cea de Centrul German Bistriţa, în scopul desfăşurării unor manifestări care să dezvolte colaborarea între membrii comunităţii  locale şi cei din spaţiul german, să faciliteze dialogul intercultural, să ducă la intensificarea schimburilor între şcolile şi universităţile din judeţ şi cele vorbitoare de limba germană.

  Tags:

 • 07Oct

  Prin proiectul GESTIUNEA ÎN SISTEM INFORMATIC A REGISTRULUI AGRICOL ŞI A ALTOR SERVICII PUBLICE DESTINATE CETĂŢENILOR, Consiliul Județean Bihor și-a propus creșterea eficientei serviciilor publice adresate cetățenilor și mediului de afaceri de pe raza celor 15 UAT-uri partenere cu privire la informațiile din domeniul agricol și implementarea de tehnologii informaționale (a unor aplicații informatice) care să contribuie la o gestiune mai bună a problemelor legate de posesia şi folosința terenurilor agricole.

  Tags: ,

 • 01Oct

  Proiectul “Managementul informatizat al sistemului de transport in comun” a vizat îmbunătăţirea condiţiilor de transport în comun, a siguranţei şi confortului cetăţenilor şi a fluxului rutier în Municipiul Brasov prin implementarea unui sistem de management informatizat al flotei de vehicule de transport în comun. Pe lângă asigurarea fluidizării traficului, au fost luate în considerare monitorizarea şi gestionarea centralizată a acestuia pentru ca operatorii de trafic şi de transport în comun să poată lua decizii în timp util şi să asigure prioritizarea vehiculelor publice.

  Din punct de vedere funcţional, sistemul integrat se compune dini:

  -Sistemul automat de taxare

  -Sistemul de management al vehiculelor

  -Sistemul de informare a călătorilor

  -Sistemul de supraveghere video

  -Sistemul de management al resurselor companiei

  -Sistemul  de raportare

  Sistemul automat de taxare utilizează ca suport fizic al titlurilor de transport cardul contactless (RF-ID) si biletul de hârtie termică. Validarea titlurilor de transport se realizează la bordul vehiculelor, cu validatoare duale. Controlul titlurilor de transport se realizează in interiorul  vehiculelor, vizual (în cazul biletelor) şi cu aparatură portabilă (în cazul cardurilor RF-ID).

 • 30Sep

  Consiliul Județean Bihor a dezvoltat o platformă web  care gestionează traseele operate din programul județean de transport public al județului. Platforma ofera informatii despre planificarea calatoriilor, rutele, orarul si costurile pentru o calatorie. In acelasi timp, prin platforma se poate verifica modalitatea de efectuare a serviciului de transport prin implicarea directa a beneficiarilor serviciului public. Proiectul este in faza pilot.

  Tags: ,

« Previous Entries   

Recent Comments

 • Sper sa nu confund, dar plata acelei despagubiri a fost refu...
 • Multumesc pentru completare!...
 • Intr-adevar o utopie.bataie de joc .Ca peste tot in tara ast...
 • Buna ziua, pentru capitolul Protectia mediului, consider re...
 • Draga Andreea, evaluarea la care face referire premierul est...