• 24Aug

  INA

  La 6 ani de la desfiintare, Guvernul a aprobat azi prin ordonanta reînfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie!!!!

  Tags:

 • 18Aug

  Rio

  Uitandu-ma pe statele de plata ale federatiilor sportive din Romania, constat ca sunt loc de retragere pentru fosti sportivi sau loc de odihna pentru rude!!! Multi dintre sefii de federatii cunosc sportul pe care il patroneaza doar de la televizor!!!

  Mai mira pe cineva lipsa de rezultate?

  Tags: ,

 • 17May

  In imaginea de mai jos sunt doua locuri de parcare, închiriate de aceeași persoană. Locurile sunt blocate de o mașină nemișcată de luni de zile, iar a doua mașină a chiriașului este parcată de obicei în fața rablei, pe o jumătate de drum de acces.

  Chiriașul spune că ține locurile blocate de teamă să nu i le ocupe cineva.

  Practic, are două locuri de parcare și nu folosește niciunul!!!

  Tags:

 • 13May

  Tot mai multe magazine si restaurante blocheaza locurile de parcare, strada sau trotuarul din fata intrarii, motivand ca au nevoie de spatiu pentru aprovizionare. Astfel, se limiteaza utilizarea domeniului public de catre alte persoana.

  Daca vor spatii dedicate pentru aprovizionare, au posibilitatea inchirierii sau concesionarii domeniului public, ceea ce le confera dreptul unei utilizari privative pentru care PLATESC.

  Exista si varianta aprovizionarii in timpul noptii… de buna voie sau impusa printr-o norma!!!!

  Tags: , ,

 • 22Apr

  Autoritățile publice locale din România sunt primarul, ca autoritate executiva si consiliul local, ca autoritate deliberativa (art.23 din Legea 215/2001).
  Un primar nu are nicio sansa sa isi puna in aplicare programul (daca il are), fara a asigura/convinge o majoritate din consiliul local sa il sustina si sa voteze proiectele de hotarari propuse de acesta.
  Buna credinta si intentie nu sunt suficiente!!! In orice localitate sunt 1000 de probleme importante si resurse limitate!
  Un primar de o culoare (sau necolorat - teoretic) si un consiliu majoritar de alta culoare vor duce intotdeauna la blocaje!

  Art. 36, Legea 215/2001
  (1) Consiliul local are iniţiativă şi hotărăşte, în condiţiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepţia celor care sunt date prin lege în competenţa altor autorităţi ale administraţiei publice locale sau centrale.
  (2) Consiliul local exercită următoarele categorii de atribuţii:
  a) atribuţii privind organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor şi serviciilor publice de interes local şi ale societăţilor comerciale şi regiilor autonome de interes local;
  b) atribuţii privind dezvoltarea economico-socială şi de mediu a comunei, oraşului sau municipiului;
  c) atribuţii privind administrarea domeniului public şi privat al comunei, oraşului sau municipiului;
  d) atribuţii privind gestionarea serviciilor furnizate către cetăţeni;
  e) atribuţii privind cooperarea interinstituţională pe plan intern şi extern.

 • 04Apr

  De 700 de ani puterea locala se cumpara sau se pastreaza cu bani!!!

  …Dorind să evite un război sângeros, Basarab a trimis o solie regelui ungar, prin care renunță la Banatul Severinului și se obligă să plătească o despăgubire de 7000 de mărci de argint -o suma ce atestă starea înfloritoare a economiei Țării Românești (sursa: Wikipedia)

  Tags: , ,

 • 30Mar

  Prieteni, colegi, studenți și foști studenți

  Vă propun o listă cu 120 de proiecte pentru dezvoltarea Bucureștiului – propriile idei, adunate de la prieteni sau din programe naționale/regionale.
  Pentru că se apropie alegerile locale și îmi doresc dezbatere de idei și proiecte clare asumate de către candidați, vă rog 4 lucruri:
  1.să completați lista de proiecte
  2.să distribuiți această postare, astfel încât să avem cât mai multe contribuții
  3.să comentați oportunitatea proiectelor propuse
  4.să alegeți cele mai importante 5 proiecte.
  Când vom avea o listă completă, aceasta va fi transmisă unuia dintre candidații cu șanse să devină Primar al Bucureștiului, acel candidat pe care îl considerăm capabil, pregătit să pună în aplicare lista de proiecte și care dorește să își asume propunerea.

  Rugamintea este să identificăm proiecte ce țin de competența PMB, nu a sectoarelor, cât mai realiste și oportune.

  Tags: , , , ,

 • 25Mar

  Am citit azi o stire potrivit careia bugetarii vor fi plătiți cu un salariu fix la care se va adăuga un venit variabil calculat în funcție de performanța acestora, inclusiv pe baza feedback-ului care va fi primit de la firme și populație, după evaluări periodice pe criterii clare care urmează să fie stabilite.

  Executivul se gândește să schimbe și practica actuală de selecție a celor care vor să devină funcționari publici. Acestora nu li se va mai cere cu prioritate, la concursuri, să memoreze toată legislația în domeniu, ci le vor fi testate mai degrabă competențele și abilitățile necesare postului.

  Suna foarte frumos si se cer de muuuult timp aceste lucruri!!!

  Sa vedem insa daca exista capacitatea de a pune teoria frumoasa intr-o practica defectuoasa.

  Nici acum, cu actualul cadru legislativ, nu este impiedicata nicio institutie publica sa renunte la memorarea de legislatie atunci cand selecteaza oameni. Lipsesc insa evaluatorii de competente si abilitati.

  In materie de evaluare pe baza feedback-ului care va fi primit de la firme și populație, trebuie sa avem in vedere ca doar o mica parte a angajatilor din sistemul bugetar interactioneaza direct cu publicul. Se va evalua institutia? Nici acestea nu interactioneaza toate cu firme si populatie.

  Asadar, propunerea mi se pare o utopie, imposibil de pus in practica.

  Tags: ,

 • 28Jan

  A aparut un nou tip de traseism (similar ca efecte cu cel politic si cel “politico-administrativ” despre care vorbem acum cativa ani) - ong-istul ce pana ieri lupta pentru o cauza, i-a luat locul celui pe care il critica, ocupa o functie politica azi, si-a uitat cauza, se comporta precum cel pe care l-a inlocuit si nu le mai raspunde la telefon fostilor colegi ong-isti (cica e ocupat).

  Maine, probabil, devine politician pentru ca a inceput sa ii placa puterea.

  Tags: ,

 • 17Dec

  Inteleg ca ne plac branza si Miorita, dar parca prea vedem mereu doar jumatatile care ne convin. Poate ca sunt putini 3 caini pentru o stana, dar nici mai multi decat oile nu este in regula sa fie. O simpla cautare pe net si am vazut zeci de incidente pe carari de munte, cu caini de stana!

  Tags: ,

« Previous Entries   

Recent Posts

Recent Comments

 • Sper sa nu confund, dar plata acelei despagubiri a fost refu...
 • Multumesc pentru completare!...
 • Intr-adevar o utopie.bataie de joc .Ca peste tot in tara ast...
 • Buna ziua, pentru capitolul Protectia mediului, consider re...
 • Draga Andreea, evaluarea la care face referire premierul est...